AcasăȘTIRI EXTERNECriză ca pe timpul războiului! Supermarketurile din Anglia raționalizează produsele! (VIDEO)

Criză ca pe timpul războiului! Supermarketurile din Anglia raționalizează produsele! (VIDEO)

marea britanieÎncepe haosul în Marea Britanie: s-au golit rafturile! Supermarketurile raționalizează produsele (VIDEO)

Britanicii au golit din nou rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Cele mai mari lanțuri de supermarketuri vând acum cu rația.

Comercianții încearcă să reducă spaima ce i-a cuprins pe britanici cu privire la lipsa imediată de alimente, după ce Franța a închis granițele transportatorilor britanici timp de 48 de ore, din cauza noii tulpini de coronavirus depistate în insulă, notează BBC.

În același timp retailerii avertizează cu privire la „întreruperi grave” dacă blocada este prelungită. Lanțul de supermarketuri „Sainsbury” a avertizat că se poate confrunta cu „lipsuri” la alimente proaspete, în câteva zile, dacă Marea Britanie și Franța nu reușesc să rezolve problema.

O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală în timpul iernii, inclusiv roșiile și varza. Din cauza acestei incertitudini, britanicii au luat cu asalt supermarketurile, golind rapid rafturile de alimente, potrivit The Sun.

Produse cu rația

Lanțul de magazine britanic Tesco a limitat numărul de produse ce pot fi cumpărate pentru o serie de produse, printre care ouă, orez, săpun și role de toaletă, în condițiile în care 3.000 de camioane rămân blocate după introducerea restricțiilor privind transportul între Marea Britanie și Franța.

Conform BBC, Tesco a spus că are stocuri suficiente, iar clienții ar trebui să „cumpere așa cum ar face în mod normal”. Tesco a anticipat că produsele precum salatele și citricele ar putea fi afectate.

Franța și-a închis granița cu Marea Britanie timp de 48 de ore, duminică, pe fondul temerilor legate de noua tulpină de coronavirus. Zeci de alte țări au interzis sosirile din Marea Britanie, inclusiv India, Iran și Canada.

Autoritățile franceze spun că unele călătorii vor fi permise pentru rezidenți și cetățeni cu un test negativ recent. Între timp, Comisia Europeană a cerut altor țări să renunțe la interdicțiile de călătorie.

Într-o recomandare adresată tuturor statelor membre, Comisia a spus că interdicțiile aplicate zborurilor și trenurilor ar trebui eliminate pentru a evita întreruperea lanțului de aprovizionare.

author avatar
Andreea Vlad