AcasăȘTIRI EXTERNEÎncepe. China a făcut exerciții de asalt amfibiu în fața Taiwanului (VIDEO)

Începe. China a făcut exerciții de asalt amfibiu în fața Taiwanului (VIDEO)

Începe. China a făcut exerciții de asalt amfibiu în fața Taiwanului

„Reunificarea țării noastre poate fi realizată și se va realiza”, a declarat președintele Chinei, Xi Jinping, insistând că„ problema Taiwanului este o chestiune pur internă a Chinei”. „Nimeni nu ar trebui să subestimeze hotărârea puternică a poporului chinez de a apăra suveranitatea națională și integritatea teritorială”.

La scurt timp după demonstrația de forță a componentei aeriene a Armatei Populare de Eliberare (PLA) în jurul Taiwanului (cu peste 150 de avioane expediate în zona de identificare a apărării aeriene a insulei în patru zile), deși a reiterat până acum că „reunificarea” cu Taiwan se va face „de bună voie sau cu forța”, Xi Jinping părea să fie în favoarea metodei „pașnice”.

 

„Reunificarea completă, sarcină istorică”

Xi a invocat metoda nebeligerantă în timpul unui discurs pronunțat pe 9 octombrie, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la revoluția din 1911, care a pus capăt ultimei dinastii chineze.

„Realizarea reunificării patriei prin mijloace pașnice este în interesul general al națiunii chineze, inclusiv al compatrioților din Taiwan (…). Reunificarea țării noastre poate fi făcută și se va realiza”, a declarat Xi.

Cu toate acestea, via rețeaua social Weibo, ziarul oficial al PLA a susținut, marți, 12 octombrie că „sarcina istorică a reunificării complete a patriei trebuie îndeplinită” și că „va fi” îndeplinită.  PLA are o „voință fermă, încredere deplină și capacitate suficientă pentru a contracara orice interferență externă (a se citi SUA în special) și independența Taiwanului”.

Cu o zi înainte, pe același canal, PLA a susținut că a efectuat exerciții de asalt amfibiu (debarcare) pe plajele situate în sudul provinciei Fujian, învecinată la est cu strâmtoarea Taiwan.

Desant în „valuri, pentru a cuceri locul”

Aceste manevre au durat „câteva zile”, a afirmat armata chineză, fără a preciza data la care au avut loc. Trupele implicate, care se încadrează în totalitate în cadrul Grupului de Armată 73, au fost „împărțite în mai multe valuri pentru a cuceri locul și a desfășura acțiuni de luptă în diferite etape”, a adăugat PLA, care nu a dat detalii despre resursele implicate în aceste manevre.

Grupul 73 Armată, al cărui stat-major are sediul în Xianmen, are cel puțin două brigăzi specializate în asalt amfibiu (infanterie marina), o brigadă „grea”, o brigadă ușoară, o brigadă mecanizată, precum și mai multe unități ale forțelor speciale, scrie Opex 360.

Capacitățile de asalt amfibiu chinezesc se bazează pe navele de tip 071 (și în curând de tip 075, mai mari) și ambarcațiunile de debarcare pe perne de aer de tip 726 (care sunt echivalentul navelor LCAC americane). Forțele debarcate dispun în special de tancuri de tip 96.

author avatar
Tudor Borcea
353 afisari

3 COMENTARII

  1. Taiwanul nu se mai vede in china pt ca sunt autonomi economic , si daca ii vor e doar pt a impune dictatura mascata in mainile unora.Libertatea persoanelor ii roade!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger