AcasăȘTIRI EXTERNEÎncep concedierile! Ford dă afară 3000 de oameni!

Încep concedierile! Ford dă afară 3000 de oameni!

Încep concedierile! Ford dă afară 3000 de oameni! (sursa foto: fordbdt.ro)

Gigantul auto intenționează să desființeze câteva mii de locuri de muncă.

Ford Motor reduce aproximativ 3.000 de joburi din forța sa de muncă globală, potrivit cnbc.com. Totul, pe măsură ce producătorul auto încearcă să reducă costurile ca parte a eforturilor de restructurare sub conducerea CEO-ului Jim Farley, instalat în această funcție în octombrie 2020.

Compania a început încă de luni să informeze lucrătorii cu privire la aceste reduceri, a confirmat un purtător de cuvânt al Ford. Reducerile vizează 2.000 de posturi salariate și 1.000 de locuri de muncă în agenții în SUA, Canada și India, potrivit site-ului menționat.

Ford are circa 31.000 de muncitori salariați în America de Nord

Informațiile despre aceste desființări la nivel de joburi vin la mai puțin de o lună după ce Farley le-a spus analiștilor că „avem categoric prea mulți oameni în anumite locuri, fără îndoială”.

În contextul în care anunță faptul că Ford Motor elimină aproximativ 3.000 de locuri de muncă din forța de muncă globală, dintre care majoritatea sunt în America de Nord, CNBC amintește că gigantul Ford are aproximativ 31.000 de muncitori salariați în America de Nord. La sfârșitul anului trecut, Ford avea 186.769 de angajați la nivel global.

Vestea privind reducerile de locuri de muncă vine după ce recent s-a aflat că gigantul american a fost obligat să plătească daune de 1,7 miliarde de dolari pentru un defect de fabricație al unuia dintre modelele sale, care a dus la moartea unui cuplu în Georgia în 2014 – citiți mai multe AICI.

author avatar
Andrei Coman