AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiul de la catedrala din Nantes. Bărbat reținut după ce a fost...

Incendiul de la catedrala din Nantes. Bărbat reținut după ce a fost luat la întrebări – VIDEO

Se fac pași în ancheta menită să scoată la lumină condițiile în care s-a produs incendiul care a afectat, recent, catedrala gotică Saint-Pierre-et-Saint-Paul din Nantes.

După ce pompierii au reușit să stingă focul care a cuprins, sâmbătă dimineață, lăcașul aflat în centrul orașului francez, s-a aflat că au fost observate trei focare distincte și că se ia în calcul varianta că ar fi putut fi vorba despre mai mult decât un simplu incident. Drept urmare, se așteaptă rezultatul investigațiilor aflate, la această dată, în plină desfășurare.

Potrivit Le Figaro, un bărbat de 39 de ani a fost reținut, după ce a fost audiat. Omul este originar din Rwanda și ar fi venit în Franța în urmă cu câțiva ani. Conform sursei citate, lucra pentru respectiva dioceză, fiind cel care, în ajunul incidentului, ar fi fost responsabil cu închiderea catedralei.

Investigatorii vor să verifice anumite aspecte și să afle răspunsuri la întrebări cu un rol important în stabilirea stării de fapt. Conform France24, care citează declarația unui procuror, ”anchetatorii au vrut să clarifice anumite elemente privind programul acestei persoane”, sursa punând accent pe faptul că ”orice interpretare care ar putea implica această persoană în ceea ce s-a întâmplat este prematură”.