AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu pe singurul portavion al Rusiei. Evacuare de urgență de pe „Amiral...

Incendiu pe singurul portavion al Rusiei. Evacuare de urgență de pe „Amiral Kuznețov”

Incendiu pe singurul portavion al Rusiei. Evacuare de urgență de pe „Amiral Kuznețov” / Foto: printscreen

Un incendiu a izbucnit pe portavionul „Amiral Kuznețov”, singura navă de acest tip a Rusiei, care se află în reparații într-un doc uscat al unei uzine de reparații navale din nord-vestul țării.

Potrivit directrului general al United Shipbuilding Corporation (USC), Alexei Rahmanov, a denumit incendiul o „aprindere locală” care s-a produs și a fost stinsă de către forța de muncă și pompierii prezenți în incinta șantierului naval.

Întârzieri în calendarul de modernizare

„Sistemul de control al avariilor navei a fost activat prompt și nu există nicio avarie”, a dat asigurări șeful executiv al USC, potrivit Tass.

Serviciile locale de urgență au declarat că 20 de persoane au fost evacuate de pe nava de război.Nimeni nu a fost rănit.

Amiral Kuznețov” a fost plasat la începutul lunii iunie într-un doc uscat al șantierului naval 35, o filială a Centrului de reparații navale Zvezdocika din Murmansk, Rusia. Calendarul de livrare a navei de război după modernizare către Marina Militară a fost reprogramat de mai multe ori.

Anterior, directorul general adjunct al USC pentru construcții navale militare, Vladimir Koroilov, a declarat că reparațiile și modernizarea portavionului se vor încheia în 2023, iar nava de război va fi livrată Marinei.

În estimarea sa, după modernizare, Marina rusă va primi portavionul cu un potențial de luptă fundamental diferit, care va servi cel puțin încă 10-15 ani.

author avatar
Tudor Borcea