AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu major la faimoasa închisoare pentru deținuți politici din Teheran. S-a tras...

Incendiu major la faimoasa închisoare pentru deținuți politici din Teheran. S-a tras în prizonieri – VIDEO

Incendiu major la faimoasa închisoare pentru deținuți politici din Teheran. S-a tras în prizonieri - VIDEO / foto: Twitter @jrezaian

Un incendiu uriaș a cuprins faimoasa închisoare pentru deținuți politici din capitala Iranului, Teheran. Cel puțin 8 persoane au fost rănite.

Videoclipuri distribuite sâmbătă pe rețelele de socializare arată închisoarea Evin din capitala iraniană Teheran, care ține prizonieri politici, în flăcări, în timp ce din interior se aud focuri de armă, scrie BBC.

În închisoarea Evin sunt închiși deținuții politici, inclusiv europeni și americani.

Au auzit focuri de arme și explozii în închisoare

Cauzele incendiului sunt deocamdată necunoscute, însă Iranul este de aproape o lună scena celor mai intense proteste din ultimele decenii.

Într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare de către grupul de monitorizare antiguvernamentală 1500tasvir, scandări cu „moarte dictatorului” – unul dintre principalele sloganuri ale mișcării de protest antiguvernamentale – au putut fi auzite din afara închisorii.

Alte imagini arată deținuți pe acoperișul unei secțiuni a închisorii unde sunt ținuți prizonierii politici și mulți dintre protestatarii care au fost arestați în ultimele patru săptămâni.

O altă înregistrare video pare să arate cum se trage în închisoare din afara perimetrului acesteia, iar apoi se aude o explozie, potrivit BBC Persian.

Vorbind din interiorul închisorii, guvernatorul Teheranului a declarat pentru televiziunea de stat că revolta a avut loc într-o aripă a închisorii care adăpostește infractori mărunți și că situația este acum complet calmă.

author avatar
Andreea Vlad