AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu devastator lângă podul Londrei. Trenuri blocate și clădiri evacuate - VIDEO

Incendiu devastator lângă podul Londrei. Trenuri blocate și clădiri evacuate – VIDEO

Incendiu devastator lângă podul Londrei. Trenuri blocate și clădiri evacuate - VIDEO / Foto: NETWORK RAIL KENT & SUSSEX

Șinele de tren au fost blocate și mai multe clădiri evacuate după ce un incendiu a izbucnit în apropiere de London Bridge.

Peste 70 de pompieri au intervenit în incendiul izbucnit într-o arcadă de cale ferată de pe Union Street, Southwark, care a fost semnalat imediat după ora 09:20 BST.

Fumul, vizibil de la kilometri distanță

Network Rail a declarat că incendiul s-a extins și la o parcare și a dat foc la „câteva mașini electrice”. Patru linii de cale ferată au fost închise, în timp ce linia Jubilee a metroului este, de asemenea, parțial suspendată. Incendiul a fost reperat inițial de un conductor de tren care a văzut fumul ridicându-se deasupra căii ferate între London Bridge și Waterloo East, potrivit Network Rail.

Brigada de pompieri din Londra (LFB) a declarat că întreaga arcadă de cale ferată din Union Street, Southwarka luat foc, iar fumul „putea fi văzut de la kilometri distanță”. LFB a precizat că incendiul este acum sub control și că nu au fost raportate persoane rănite, scrie BBC.

Comandantul stației, Wayne Johnson, a declarat că incendiul a produs „fum dens și cei care locuiesc sau lucrează în zona locală sunt sfătuiți să țină ferestrele și ușile închise”.„Trenurile spre și dinspre London Bridge sunt afectate și mai multe clădiri au fost evacuate”.

Brigada a declarat anterior că echipajele investigau, de asemenea, un alt incendiu la stația de metrou London Bridge, după ce acolo a fost văzut fum, dar ulterior s-a „stabilit că acesta provenea de la incendiul de pe Union Street”. Network Rail i-a sfătuit pe pasageri să verifice rutele înainte de a călători, deoarece calea ferată a fost închisă „din motive de siguranță”.

Transportul feroviar, suspendat

Purtătorul de cuvânt Chris Denham a declarat: „În prezent, niciun tren nu poate circula între London Bridge și Blackfriars/Waterloo East sau Charing Cross, serviciile fiind deviate sau anulate. „După ce incendiul va fi stins, vom inspecta arcadele pentru a vedea dacă sunt deteriorate și ne vom asigura că este sigur să circule trenurile înainte de a redeschide linia”.

Operatorul de trenuri Southeastern a avertizat pasagerii că incendiul a provocat perturbări grave la „toate serviciile noastre de metrou și, de asemenea, la serviciile noastre principale între Londra și Tonbridge, Hastings și Ashford”.

„Trenurile sunt redirecționate către alte terminale din Londra sau se termină în locații alternative”. Transport for London (TfL) a confirmat că linia Jubilee a fost închisă între Canary Wharf și Green Park pentru verificări de siguranță, în timp ce Thameslink a declarat, de asemenea, că serviciile sale au fost afectate de incendiu.

 

author avatar
Tudor Borcea
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger