AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu devastator la o clinică de psihiatrie. Cel puțin 27 de morți...

Incendiu devastator la o clinică de psihiatrie. Cel puțin 27 de morți (VIDEO)

Incendiu devastator la o clinică de psihiatrie. Cel puțin 27 de morți (VIDEO)

Cel puțin 27 au murit într-un incendiu care a cuprins, vineri, 17 decembrie, un imobil comercial dintr-un cartier central din Osaka, principala metropolă din vestul Japoniei, unde se află și o clinică de psihiatrie.

Se suspectează o mână criminală

„27 de persoane sunt în stop cardio-respirator”, a declarat un anterior un purtător de cuvânt al pompierilor, expresie folosită în Japonia pentru a vorbi despre decese încă neconfirmate oficial de un medic. O a 28-a persoană  fost evacuată rănită.

„Incendiul a fost depistat la ora 10:18 (01:18 GMT la etajul al patrulea al acestei clădiri cu opt etaje”, a adăugat acest purtător de cuvânt, precizând că dezastrul a putut fi stins într-un final.

La fața locului se aflau aproximativ 70 de autospeciale de pompieri. Canalele de televiziune au arătat zeci de pompieri muncind din greu în interiorul și în fața acestei clădiri înguste de birouri, a cărui etaj sinistrat era vizibil din exterior, cu ferestrele sparte și înegrite.

Etajul devastat de flăcări găzduia o clinică care oferă servicii de psihiatrie și generale, potrivit presei locale. Cauza incidentului nu a fost încă stabilită și este în curs de desfășurare o anchetă, a declarat poliția din Osaka, scrie AFP.

Totuși, potrivit unei surse din poliție citată de postul public de televiziune NHK, există „posibilitatea ca incendiul să fi fost declanșat intenționat, date fiind circumstanțele de la fața locului”.

Poliția investighează informații potrivit cărora un bărbat a provocat incendiul în clădire, potrivit Kyodo News, citând persoane implicate în anchetă.

Un bărbat în vârstă a adus în clădire o pungă din care s-a scurs un lichid inflamabil și care s-a aprins ulterior, afirmă presa niponă. Se crede că bărbatul era un pacient al clinicii.

Osaka, un centru economic major, este a doua metropolă ca mărime din Japonia, după zona extinsă a Tokyo. Incendiile mortale sunt rare în Japonia, care are standarde stricte de construcție, iar crimele violente sunt, de asemenea, rare.

În urmă cu un an, un bărbat a fost acuzat de crimă în urma unui incendiu provocat în iulie 2019 la un studio de animație din vestul orașului Kyoto, care a provocat moartea a 36 de persoane, cea mai grav astfel de incident din ultimele decenii.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
494 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger