AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu devastator în Bangladesh! Cel puțin 43 de morți și zeci de...

Incendiu devastator în Bangladesh! Cel puțin 43 de morți și zeci de răniți/Imagini cutremurătoare – VIDEO

sursa foto: captură video X (ex-Twitter)

Un incendiu cu urmări cumplite s-a produs în capitala Bangladeshului. Tragedia s-a soldat cu zeci de morți și de răniți.

Cel puţin 43 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite într-un incendiu care a devastat joi seară o clădire cu şapte etaje dintr-un cartier de lux din capitala Bangladeshului, Dacca, transmite AFP, preluat de Agerpres.

„Până acum, am numărat 43 de morţi” în acest dezastru, a declarat pentru AFP ministrul Sănătăţii, Samanta Lal Sen. Declarațiile au fost făcute după ce oficialul a vizitat spitalul Colegiul Medical Dacca şi o altă unitate medicală din apropiere, specializată în tratarea arsurilor grave, unde au fost internate cel puţin 40 de persoane rănite.

Incendiul s-a extins rapid

Potrivit precizărilor venite de la Mohammad Shihab, un oficial din cadrul serviciului de pompieri, incendiul a izbucnit la un restaurant popular de pe Bailey Road, joi, la ora 21:50 (15:50 GMT) şi s-a extins rapid la etaj, unde mai mulţi oameni au fost prinşi în flăcări.
Din câte a spus acesta, incendiul a fost controlat în două ore.

Dintr-un comunicat al pompierilor reiese că, în total, 75 de persoane au fost salvate.

Nu este, din păcate, singura astfel de tragedie care a afectat, în ultimii ani, această țară.
Incendiile în blocurile de apartamente şi complexele industriale sunt frecvente în Bangladesh, din cauza aplicării laxe a reglementărilor de siguranţă. În iulie 2021, cel puţin 52 de persoane au murit, inclusiv mulţi copii, când flăcările au devastat o fabrică de alimente. În februarie 2019, 70 de persoane au pierit într-un incendiu care a cuprins mai multe blocuri din capitala Bangladeshului.

Imagini de la locul tragediei

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cutremurătoare surprinse la locul incendiului devastator de joi seară. În imagini se pot vedea flăcări uriașe, dar și mulți oameni speriați aflați în apropierea clădirii afectate de acest dezastru.

Atenție, urmează imagini ce vă pot afecta emoțional:

author avatar
Andrei Coman
240 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.