AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiu cu urmări devastatoare într-o clădire din Johannesburg. Peste 50 de oameni...

Incendiu cu urmări devastatoare într-o clădire din Johannesburg. Peste 50 de oameni au murit – VIDEO

Dramă în cel mai mare oraş din Africa de Sud. Un incendiu cu urmări tragice a curmat peste 50 de vieți, alte zeci de persoane fiind rănite.

Cel puțin 52 de persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc de apartamente din Johannesburg, anunță autoritățile sud-africane, potrivit BBC. Alte peste 40 de persoane sunt rănite.

Autoritățile din Johannesburg spun că – la momentul de față cel puțin – nu este clar ce a declanșat incendiul în clădirea de cinci etaje din centrul orașului.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, Robert Mulaudzi, a declarat pentru BBC că pompierii au reușit să scoată unii dintre locatari. Se caută în continuare alte victime.

Din imaginile postate pe rețelele de socializare se poate vedea că la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale salvatorilor – pompieri și ambulanțe.

128 afisari

3 COMENTARII

  1. Theodore John Kaczynski a fost Profesor de Matematica la Universitaea Berkeley si a lucrat in domeniul Teoriei Geometrice a Functiilor Complexe ale carui articole stiintifice le puteti citi in format pdf din pagina Enciclopediei Wikipedia. Profesorul Kaczynski a parasit activitatea academica in 1978 pentru a ne face constienti de faptul ca Omenirea se afla in fata unui prag Istoric singular, care odata trecut devine fara posibilitate de intoarcere. Este o analiza obiectiva facuta cu argumente ale Psihologiei Individului, Psihologiei Multimilor, Istoriei si Filosofiei Istoriei. Manifestul, intitulat „THE INDUSTRIAL SOCIETY AND ITS FUTURE”, desi critica sever tipul psihologic, mai degraba sufletesc, al activismului de stinga, nu se aliniaza nici unei ideologii si cu atit mai putin unui program politic, dar mai degraba vizeaza latura existentiala a omului si societatii si evalueaza evolutia societatii in dimensiunea ei metaistorica, exhatologica. Impotriva Lumii Unipolare ne avertizeaza si Epopeea lui Gilgamesh si Mitul Turnului Babel din Cartea Genezei iar impotriva Statului Centralizat vorbeste Profetul SAMUEL in Cartea Intii a Regilor si Herodotus in dialogul care are loc intre Xerxes si Marele Vizir la Helespont.
    Exista ,asadar, in memoria colectiva a omenirii cunostrinta pericolului pe care il prezinta Statul, Statul Centralizat, si mai presus de toate Statul Global. Dar daca in epocile trecute statul nu a avut (sau a avut?) mijloace tehnologice care nu cu multe decenii in urma pareau de domeniul fanteziei, statul de azi are aceste mijloace cu care, iata, poate produce lesne forme de tiranie cu care omenirea nu s-a mai intilnit pina acum in timpurile istorice. Combinatia dintre mecanismul statului si tehnologia contemporana este fara precedent si duce vizibil nu numai la o diminuare severa a libertatii individuale dar poate si va altera IREVERSIBIL si dimensiunea biologica si cea spiritual-existentiala a speciei umane. Dar mai exista inca o mica licarire de speranta: Profesorul T.J.Caczynski a prevazut acum aproape patru decenii ca acest sistem Socio-Industrial va intra intr-o faza de critica intr-un interval cuprins intre patru si sapte decenii, din momentul publicarii MANIFESTULUI, in cursul careia sistemul va fi partial distrus fie gradual fie violent. Este momentul in care OMENIREA nu trebuie sa ingaduie refacerea lui caci altfel transformarile vor deveni IREVERSIBILE. Sistemul Socio-Industrial a intrat in faza prezisa de T.J.Caczynski in 1996 acum trei ani cind Cartelul Militaro-Sanitar a dat Prima Lovitura de Stat Globala.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Interlopul Edy Power l-a transformat, cu 9.200 euro, în valetul personal pe gardianul care îl păzea în arest. ŞOC cum s-a aflat totul!

Avea mulţi bani, dar nu şi libertate. Este povestea lui Eduard Ivan, zis Edy Power, ajuns în arestul Poliţiei Capitalei anul trecut.Capetele de acuzare?...

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...