AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiile fac prăpăd în Grecia: 8 sate, evacuate. Focul se îndreaptă spre...

Incendiile fac prăpăd în Grecia: 8 sate, evacuate. Focul se îndreaptă spre aeroportul din Alexandroupolis (VIDEO)

Pompierii greci şi cei străini detaşaţi acolo abia fac faţă flăcărilor ce au cuprins vegetaţia. Opt sate au fost evacuate sâmbătă în nord-estul Greciei din calea incendiilor.

Focul se deplasează spre aeroportul oraşului portuar Alexandroupolis, au anunţat autorităţile elene.

Locuitorii din Alexandroupolis, blocaţi în case

Autorităţile le-au cerut locuitorilor oraşului Alexandroupolis să nu iasă din locuinţe. Trei nave a pazei de coastă, ajutate de nave private, sunt de asemenea în alertă în portul Alexandroupolis, iar trei nave suplimentare ale pazei de coastă se îndreaptă spre zonă, au precizat autorităţile.

În total, 31 de camioane de pompieri, nouă brigăzi de pompieri pe jos, 14 avioane şi 4 elicoptere, susţinute la sol de voluntari, luptă împotriva focului în această zonă.

Insula Rodos, puternic afectată

În Grecia, în plină caniculă, un incendiu, declanşat pe 18 iulie şi aţâţat de rafalele de vânt puternice, a distrus în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul insulei Rodos, insulă turistică din Marea Egee.

Grecia a traversat la sfârşitul lui iulie cel mai mare val de caniculă pentru o lună de iulie, cu temperaturi de peste 40 grade Celsius în multe zone. Numeroase incendii s-au declanşat atunci, în special în Corfu (nord-vest), o altă insulă turistică, unde circa 2.500 de persoane au fost evacuate.

author avatar
Andrei Ștefan