AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiile fac prăpăd în Grecia: 8 sate, evacuate. Focul se îndreaptă spre...

Incendiile fac prăpăd în Grecia: 8 sate, evacuate. Focul se îndreaptă spre aeroportul din Alexandroupolis (VIDEO)

Pompierii greci şi cei străini detaşaţi acolo abia fac faţă flăcărilor ce au cuprins vegetaţia. Opt sate au fost evacuate sâmbătă în nord-estul Greciei din calea incendiilor.

Focul se deplasează spre aeroportul oraşului portuar Alexandroupolis, au anunţat autorităţile elene.

Locuitorii din Alexandroupolis, blocaţi în case

Autorităţile le-au cerut locuitorilor oraşului Alexandroupolis să nu iasă din locuinţe. Trei nave a pazei de coastă, ajutate de nave private, sunt de asemenea în alertă în portul Alexandroupolis, iar trei nave suplimentare ale pazei de coastă se îndreaptă spre zonă, au precizat autorităţile.

În total, 31 de camioane de pompieri, nouă brigăzi de pompieri pe jos, 14 avioane şi 4 elicoptere, susţinute la sol de voluntari, luptă împotriva focului în această zonă.

Insula Rodos, puternic afectată

În Grecia, în plină caniculă, un incendiu, declanşat pe 18 iulie şi aţâţat de rafalele de vânt puternice, a distrus în zece zile aproape 17.770 de hectare în sudul insulei Rodos, insulă turistică din Marea Egee.

Grecia a traversat la sfârşitul lui iulie cel mai mare val de caniculă pentru o lună de iulie, cu temperaturi de peste 40 grade Celsius în multe zone. Numeroase incendii s-au declanşat atunci, în special în Corfu (nord-vest), o altă insulă turistică, unde circa 2.500 de persoane au fost evacuate.

348 afisari

5 COMENTARII

  1. „Numeroase incendii s-au declanşat…” de catre cine ?? S-au declansat de temperatura atmosferica de 40°C ?!? Atat va duce mintea? Focurile aste-s la fel ca Maui fires – apare cartea lui Miles Stones Fire & Fury pe data de 10 august ….inainte sa fie vreu foc acolo totul ca justifice mizeria de climate warming

  2. De când au invadat cocalarii din românia grecia, s-au declanșat incendiile de vegetație!…
    Călduri au fost din totdeauna în grecia, …dar grătarul,tigara, micul și berea au distrus grecia…

  3. Sunt terenuri incendiate de globalisti din aer cu drone, avioane sau chiar din satelit, cum a fost in Hawai

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...