AcasăȘTIRI EXTERNEIncendiile de vegetație fac ravagii în Canada. Focul a pârjolit milioane de...

Incendiile de vegetație fac ravagii în Canada. Focul a pârjolit milioane de hectare de teren / Fumul amenință sănătatea locuitorilor din SUA – FOTO/VIDEO

canadaIncendiile de vegetație fac ravagii în Canada. Focul a pârjolit milioane de hectare de teren / Fumul amenință sănătatea locuitorilor din SUA - FOTO/VIDEO

Canada continuă să ardă. Oficialii federali au avertizat luni că vara aceasta ar putea provoca cele mai mari incendii din Canada din cauza vremii uscate și calde prognozată pentru o mare parte a sezonului.

Incendiile din întreaga țară au ars deja peste 3,3 milioane de hectare de teren – o suprafață de 12 ori mai mare decât media pe 10 ani pentru această perioadă a anului.

3,3 milioane de hectare, distruse de incendii

Mii de oameni au fost evacuați în toată țara, inclusiv în Quebec, unde incendiile au ars aproximativ 200.000 de hectare până în prezent, potrivit BBC, care citează oficiali canadieni. Incendii majore sunt și în Columbia Britanică, Alberta, Ontario, Nova Scoția și Teritoriile de Nord-Vest.

Avertismente privind calitatea aerului cu risc ridicat au fost emise pentru milioane de oameni din America de Nord, din cauza incendiilor de vegetație care se desfășoară în Canada. Fumul incendiilor a acoperit marile orașe din Ontario și Quebec, inclusiv Toronto și zonele învecinate.

Fumul a ajuns până în New York și Connecticut, unde calitatea aerului a fost clasificată drept „nesănătoasă”.

Fumul degajat de incendiile de vegetație ridică probleme de sănătate publică în New York

O mare parte din fum provine din Quebec, unde ard 160 de incendii.

Environment Canada a emis marți cel mai puternic avertisment pentru Ottawa, considerând că calitatea aerului din capitala canadiană este un „risc foarte mare” pentru sănătatea oamenilor.

În Toronto și zonele învecinate, calitatea aerului a fost clasificată drept „risc ridicat”.

La New York, fotografiile făcute marți dimineața au arătat o ceață portocalie acoperind orizontul orașului din cauza fumului de incendiu din Canada care a călătorit spre sud.

author avatar
Andreea Vlad