AcasăȘTIRI EXTERNEIncendii ucigașe în Spania. „Au sărit din tren pentru a scăpa de...

Incendii ucigașe în Spania. „Au sărit din tren pentru a scăpa de flăcări”

Incendii ucigașe în Spania. „Au sărit din tren pentru a scăpa de flăcări” / Foto: printscreen

Zeci de pasageri au suferit arsuri în timp ce au sărit dintr-un tren pentru a scăpa de flăcări, în Spania, țară afectată de temperaturi extreme și incendii de proporții.

Trenul, cu 48 de pasageri la bord, călătorea de la Sagunta, în provincia Valencia, la Zaragoza, când un incendiu a făcut imposibilă continuarea drumului.

Au spart geamurile și au sărit

Mecanicul a oprit garnitura și se pregătea să dea trenul înapoi. Însă unii pasageri s-au panicat și au spart geamurile pentru a scăpa.

„Când au văzut că trenul era înconjurat de foc, s-au întors și au urcat în vagoane, dar unii dintre ei au fost arși”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe.

În total, 20 de pasageri au suferit arsuri în timpul „evadării” lor. Două persoane cu cele mai grave arsuri au fost evacuate cu elicopterul, în timp ce altele – inclusiv o fetiță de 10 ani – au fost transportate la spitale din apropiere.

Incendiul de pădure din zona Valencia continuă să se extindă. Este cel mai distructiv incendiu pe care regiunea l-a văzut în ultimii zece ani. Acesta a distrus deja peste 9.500 de hectare de pădure. Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate.

Incendiul face ravagii la mai puțin de cincizeci de kilometri de stațiunile balneare din Costa Blanca. Coloana de fum a ajuns acum pe insula Mallorca, la aproape trei sute de kilometri distanță.

author avatar
Tudor Borcea