AcasăȘTIRI EXTERNEIncendii în SUA. Nori de foc înalți de zece kilometri

Incendii în SUA. Nori de foc înalți de zece kilometri

Incendii în SUA. Nori de foc înalți de zece kilometri

Norii  pirocumulus , asociați adesea cu erupțiile vulcanice și incendiile, împiedică pompierii să lupte împotriva flăcărilor.

Cine spune vara, spune sezonul incendiilor forestiere în Statele Unite. În timp ce aceste fenomene abia încep, cel mai mare incendiu din țară acoperă deja 976 de kilometri pătrați, o zonă mai mare decât întregul oraș New York.

„Bootleg fire”

Acest incendiu, poreclit „Bootleg fire”, devastează în prezent sudul stastului Oregon, pe coasta de nord-vest a Statelor Unite. În timp ce cel puțin 21 de case și 54 de „alte structuri” au fost distruse, pompierii din Oregon au anunțat vineri, 16 iulie, că 5.000 de case sunt expuse riscului, cu 3.000 mai mult decât în ​​ziua precedentă. Potrivit Reuters, cauza flăcărilor rămâne de stabilit.

Una dintre consecințele acestui incendiu care îngrijorează cel mai mult autoritățile sunt nori pirocumulus, „nori de foc”, înalți de aproape zece kilometri și „ușor vizibili de la 160 la 200 de kilometri în jur”.

Acești nori prind contur după-amiaza când soarele pătrunde în fum și încălzește solul, creând curenți de aer crescători fierbinți care formează o coloană de fum și cenușă. Paradoxal, acest tip de nor poate bloca soarele și, prin urmare, răcori zona. Acest lucru ar putea ajuta la atenuarea valului extrem de căldură care afectează în prezent regiunea și temerii de noi incendii.

Balaurul care respiră foc

Cu toate acestea, riscul este ca acești nori să se transforme în pirocumulonimbus, pe care NASA îl numește „ balaurul norilor care respiră focul”. Acești nori sunt atât de uriași încât pot crea uragane, fulgere și, mai rar, pot produce tornade și, la rândul lor, pot provoca alte incendii forestiere, scrie Slate.

Seara, acești nori coboară și provoacă curenți descendenți de fum gros, care reduc vizibilitatea și obligă avioanele și elicopterele pompierilor să rămână la sol, a declarat pentru Los Angeles Time Lisa Cox, reprezentantul pompierilor din California. Când se formează astfel de nori, devine aproape imposibil ca pompierii să lupte cu focul.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
546 afisari

2 COMENTARII

  1. Vad temp. de +39 grade C in Siberia și incendii,apoi apar la americani incendii!! Poate se lovesc unii pe altii cu arme meteo! Amarlikanii au HAARP, iar ,,pretinii noștri ruși” au SURA cu astea incalzind ionosfera și provocind incendii oriunde pe glob.Nici inundațiile și tornadele din Germania nu au aparut natural.Întrebarea e cine le-a tras-o moș senilu Biden, sau Putinică care se dadea naționalist dar cea mai mare banca a Rusiei ,,sponsorizeaza” pe Swaab adeptul imigratiei.lgbt, și a neomarxismului din Europa. Dealtfel Banca ,,naționala” a Rusiei e deținuta de fam.Rotschild, ca și BNRu nostru! Privatizata pe ascuns și pe furiș…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger