AcasăȘTIRI EXTERNEIncendii devastatoare în Turcia! Două dintre stațiunile preferate ale românilor, mistuite de...

Incendii devastatoare în Turcia! Două dintre stațiunile preferate ale românilor, mistuite de flăcări. Sunt cel puțin 3 morți – VIDEO

incendiuIncendii devastatoare în Turcia! Două dintre stațiunile preferate ale românilor, mistuite de flăcări. Sunt cel puțin 3 morți - VIDEO

Staţiunile din sudul Turciei sunt devastate din cauza incendiilor de vegetaţie provocate de caniculă. Trei oameni au murit şi peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în cea de-a doua zi consecutivă în care autorităţile se luptă cu flăcările.

De asemenea, vacanţele turiştilor au fost stricate după ce mai multe hoteluri au fost evacuate, limbile de foc ajungând periculos de aproape.

Un incendiu izbucnit miercuri în apropierea orașului mediteranean Manavgat, din provincia Antalya, a fost în mare măsură lichidat, a declarat ministrul Agriculturii și Silviculturii, Bekir Pakdemirli, potrivit Euronews. Dar un alt incendiu a izbucnit joi dimineață și a străbătut districtul Akseki, la aproximativ 50 de kilometri mai la nord.

Zeci de persoane rănite, trei morți

Trei persoane au fost ucise în incendii, iar autoritățile au evacuat 18 sate și districte.

Ieri după amiază, flăcările au ajuns în apropierea hotelurilor din Marmaris și, potrivit presei locale, acestea au fost evacuate, în timp ce pompierii au intervenit în forță pentru a ține sub control incendiul masiv.

Incendiu masiv și la Bodrum, cea mai exclusivistă stațiune a litoralului turcesc. Flăcările au ajuns la hoteluri și turiștii sunt evacuați.

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au răspândit şi în Manavgat, oraş situat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, precum şi în satele din apropiere. Mai multe zone rezidenţiale au fost evacuate miercuri.

author avatar
Andreea Vlad
623 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger