AcasăȘTIRI EXTERNEIncendii devastatoare în SUA. O „tornadă de foc” face prăpăd în calea...

Incendii devastatoare în SUA. O „tornadă de foc” face prăpăd în calea ei – FOTO&VIDEO

Incendii devastatoare în SUA. O „tornadă de foc” face prăpăd în calea ei – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

Pompierii se luptă cu o „tornadă de foc” care se deplasează rapid și se întinde pe aproape 150 de acri în nord-vestul comitatului Los Angeles, în SUA.

O înregistrare video incredibilă arată cum incendiul masiv se învârte într-o furtună infernală asemănătoare unei tornade, în timp ce se deplasează pe terenul accidentat și deschis din Gorman, California, unde peste 200 de pompieri au fost chemați de urgență.

Temperaturi extreme și vânt puternic

Nu se știe ce a declanșat incendiul, însă așa-numitele „tornade de foc” apar, de obicei, atunci când căldura în creștere extremă se întâlnește cu condiții meteo de vânt turbulent.

Incendiul, numit Sam Fire a izbucnit în Gorman, în apropiere de Old Ridge Route și Lancaster Road, în jurul orei 17:00 miercuri. Până la ora 18.15, incendiul se extinsese la 148 de acri, a confirmat pe Twitter postul de șerif din Santa Clarita Valley. Oficialii au reușit să stăpânească flăcările în proporție de 60 la sută până la ora 20.15., scrie Daily Mail.

Incendiul nu a amenințat nicio structură, dar oficialii au fost nevoiți să închidă o porțiune din autostrada 138 din cauza incendiului.

Secția de operațiuni aeriene a Departamentului de pompieri din LA County susține că incendiul Sam a fost probabil rezultatul „combustibililor uscați și și a vânturilor neregulate din cauza încălzirii intense a suprafeței”.

Incendii devastatoare în California

Incendiul Sam are loc în timp ce California continuă să lupte cu incendiul McKinney, de 1.000 de acri, cel mai mare și mai mortal incendiu de vegetație din acest an din acest stat.

Incendiul a izbucnit pe 29 iulie în Pădurea Națională Klamath din nordul Californiei. Peste 3.000 de pompieri au fost desemnați să intervină în acest incendiu, care, până miercuri, era izolat în proporție de 75 la sută.

Cauza incendiului masiv, care a forțat mii de persoane să evacueze, rămâne în curs de investigare, a anunțat departamentul Cal Fire. Incendiul McKinney a provocat moartea a patru persoane, a rănit șapte și a distrus 185 de clădiri rezidențiale și comerciale.

O porțiune din autostrada 96 rămâne în continuare închisă din cauza incendiului. De asemenea, Departamentul de Resurse Naturale al tribului Karuk a afirmat că incendiul a ucis zeci de mii de pești de-a lungul unei porțiuni de 20 de mile a râului Klamath.

author avatar
Tudor Borcea