AcasăȘTIRI EXTERNEIncendii de vegetație devastatoare în Chile. Cel puțin 23 de oameni au...

Incendii de vegetație devastatoare în Chile. Cel puțin 23 de oameni au murit – VIDEO

incendiiIncendii de vegetație devastatoare în Chile. Cel puțin 23 de oameni au murit - VIDEO

Zeci de incendii de vegetaţie în Chile au determinat guvernul să extindă, sâmbătă, un ordin de urgenţă într-o altă regiune, deoarece un val de căldură complică eforturile de a controla incendiile care au provocat decesul a cel puţin 23 de persoane până acum, scrie The Guardian.

Peste 1.100 de persoane au căutat refugiu în adăposturi, în timp ce cel puţin 979 de persoane au fost rănite în urma incendiilor.

Incendiile, întreținute de temperaturile de peste 40 de grade

Vineri au izbucnit 76 de incendii, iar sâmbătă alte 16, potrivit oficialilor, deoarece temperaturile locale din vara emisferei sudice au depăşit 40 de grade Celsius.

Cele trei regiuni slab populate vizate de ordinele de urgenţă găzduiesc numeroase ferme, unde sunt cultivaţi struguri, mere şi fructe de pădure pentru export, plus suprafeţe extinse de pădure.

Oficialii au declarat, sâmbătă, că guvernele Spaniei, Statelor Unite, Argentinei, Ecuadorului, Braziliei şi Venezuelei au oferit ajutor, inclusiv avioane şi pompieri.

40.000 de hectare de vegetație pârjolite

Autorităţile au raportat că 11 dintre victime au murit în oraşul Santa Juana din Biobio, situat la aproximativ 500 km sud de Santiago.

Vineri, președintele Gabriel Boric și-a întrerupt vacanța de vară și a călătorit la Biobío și Ñuble, angajându-se să se asigure că zonele afectate primesc tot sprijinul necesar.
Ordinele permit desfăşurarea de soldaţi şi resurse suplimentare pentru a face faţă dezastrului natural.

Aproximativ 40.000 de hectare au fost arse de incendii, potrivit datelor oficiale publicate vineri seara, o zonă mai mare decât oraşul american Philadelphia.

author avatar
Andreea Vlad