AcasăȘTIRI EXTERNEINCENDIAR! America amenință Rusia cu bomba nucleară! Marea Neagră, Armaghedonul World War...

INCENDIAR! America amenință Rusia cu bomba nucleară! Marea Neagră, Armaghedonul World War 3!

America nu exclude opțiunea militară în cazul în care Federația Rusă invadează Ucraina. O spune pe șleau unul dintre cei mai importanți oameni politici de la Washington. Senatorul republican Roger Wicker, al doilea în rang din Comitetul pentru Servicii Armate al Senatului SUA, a băgat în ședință toată lumea diplomatică afirmând, la Fox News, că, dacă Vladimir Putin atacă Ucraina, marina americană va sta în Marea Neagră și de acolo va distruge toate capacitățile militare ale Rusiei!

Dar asta nu-i tot, la DC se are în vedere și opțiunea nucleară – „Nu excludem utilizarea bombei nucleare”!

Când unul dintre șefii Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA face asemenea afirmații, înseamnă că la Washington ori guvernează nebunii, ori America  într-adevăr plănuiește declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial!

„Vom sta cu navele în Marea Neagră și de acolo vom…”

În emisiunea pe care Neil Cavuto o moderează la Fox News, senatorul Roger Wicker a pus punctul pe i în chestiunea conflictului de la granița ruso-ucraineană: America vrea și caută gâlceavă cu Federația Rusă!

„Acțiunea militară ar putea însemna că vom sta cu navele în Marea Neagră și de acolo vom distruge capacităților militare ruse. Ar putea însemna asta. Ar putea însemna și că participăm, și nu aș exclude opțiunea asta, nu aș exclude prezența trupelor americane pe teren. Nu excludem nici acțiunea nucleară (n.r. – împotriva Rusiei)”, a fost declarația care a declanșat alerta în toate agențiile de „intelligence” din lume.

Culmea este că afirmațiile senatorului Wicker au venit la scurt timp după ce președintele Joe Biden a dialogat prin videoconferință cu Vladimir Putin. Ulterior, niciuna dintre părți nu a lansat pe piață, pe surse neoficiale, cum se procedează, informații cu privire la discuții tensionate între cei doi lideri, discuții care să fi atins inclusiv opțiunea militară în chestiunea conflictului din Ucraina.

Rachetele hipersonice, spaima NATO

Și, totuși, iată că un senator al Congresului SUA și personaj cu legături puternice la Pentagon, spune că America este gata să folosească bomba nucleară împotriva Rusiei. Ce nu spun, însă, politicienii de azi, deși știu foarte bine asta, este că, spre deosebire de Japonia la sfârșitul WW2, Federația Rusă, sub comanda lui Vladimir Putin, deține arme nucleare. Multe, chiar cele mai multe de pe glob, dacă e să ne luăm după cifrele oficiale, furnizate de diferite ONG-uri din zona militară. Iar rachetele intercontinentale dezvoltate de Moscova au capacitatea de a penetra orice scut antiaerian, de aici și îngrijorarea specialiștilor de la Pentagon când vine vorba de „Satan 2” sau „Zircon”, ultimele rachete hipersonice intrate în posesia Armatei Roșii.

Militari americani, prezenți în Ucraina

Realizând, probabil, gravitatea vorbelor sale, senatorul de Mississippi a încercat, la CNN, să dreagă busuiocul. Însă, mai rău a dat apă la moară celor care condamnă implicarea Americii în conflictul din Donbas și, în plus, le-a mai și ridicat mingea la fileu rușilor.

„Cred că trebuie să nu eliminăm de pe masă nicio opțiune. Știți, când vine vorba de politica noastră nucleară, dacă vă amintiți, nu eliminăm de pe masă această opțiune. Facem clar cunoscut faptul că fiecare opțiune este deschisă. Asta a fost o politică a democraților și republicanilor, a administrației prezidențiale dintotdeauna. De fapt, trupele Gărzii Naționale americane din California sunt prezente astăzi în Ucraina. Garda Națională din California și armata ucraineană au un parteneriat, așa că azi există militari americani în uniformă prezenți acolo, la fel cum există trupe din Mississippi pe teritoriul unora dintre aliații noștri care provin din fostele state ale Uniunii Sovietice”, a „lovit” Roger Wicker.

Presa din America a întors pe toate fețele vorbele senatorului republican, iar concluzia unanimă este că SUA, de necrezut, chiar are în vedere o confruntare militară cu Federația Rusă! Un război pentru ceva care, culmea, nu implică deloc vreun interes național american! Așadar, Washington se aruncă, e all-in pe „Ucraina”. Și purtătorul de cuvânt al secretarului de Stat, Ned Price, dă asta de înțeles: „Dacă Rusia alege să nu dezescaleze situația, noi și aliații suntem pregătiți să acționăm cu hotărâre”.

Chestiunea Nord Stream 2 trece în plan secund, pare-se că s-a depășit deja miza economică a unei confruntări între cele două superputeri militare.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.886 afisari

20 COMENTARII

  1. Asta ne mai lipsea, un atac nuclear! Si mai ales in apropierea noastra! Din partea mea, sa moara americanii si rusii de gat unii cu altii daca tin neaparat, dar sa nu ne implice pe noi!

  2. Generalii americani au si astfel de strategii neconventionale. Dar ele se desfasoara in atac surprinzator si pe la polul ND nu va ganditi la rachete
    hipersonice in Europa mai ales ca hipersonice au si americanii. Pe la pol se penetreaza usor gheata cu submarinul in siguranta totala si de uni si de alti. Strategia prevede asta ca racheta ajunge cel mai repede la tinta.

  3. Un astfel de scenariu a prevazut si imparatul Hirohito care a adus multa sinucidere sepuku in Japonia cand a spus ca cel mai intelept ar fi ca Japonia sa renunte la razboi pentru a nu duce lumea la distrugere totala. Prevedea ca daca Japonia mai rezista si face si ea o bomba atomica ar duce la disparitia lumii. Imparatul a abdicat impins fiind de inaintarea bolsevica in imperiu in Manciuria( estul Chinei si Coreea de Nd de azi). Prin abdicarea imparatului Sua devenea in 1945 superputere kilitara mondiala lund locul Japoniei iar Rusia stalinista devenea superputere mondiala lund locul Germaniei. Cele 2 blocuri noi formate se vor dusmani pana in zilele noastre. Nu inteleg de ce.

  4. El a mai avut doar un rol decorativ, Japonia nu a mai avut niciodata voie sa aibe armata iar Hirosima si Nagasaki cat si Pearl Harbor au ramas marturii vii a ce poate face omul din om.

  5. Parteneriatul te ajuta dar nu e aliat. Unchiuletu a zis ca nu are in vedere o incursiune militara in Ucraina, dar urmareste intarirea aliatilor Nato estici. Asta e doar senator. Deci hai ca va fac eu schema relatiilor cu Sua.

  6. Pai cand te bagi ca paduchele in frunte,a se vedea Deveselu ,Kogalniceanu si isteria rusofoba din presa romaneasca,nu cred ca am putea fi scutiti consecintele unui eventual conflict SUA-Rusia.Am tot comentat in diverse imprejurari ca Romaniei i-a fost rezervat rolul de teatru de razboi.In razboiul al doilea conducerea politica si regala a Romaniei de atunci a evitat cu abilitate asta.Acum ,cu rebuturile umane si intelectuale care conduc tara ma cam indoiesc .De fapt alogenii nu dau doi bani pe noi.

    • Oare cine era in spatele tau Jukov oare nu un barbat puternic deoarece romanii gaseau mereu conserve americane si jeepuri spre Moscova?

  7. Biden, parca te parcasera pe aripa vestica nu mai erai la inaintare!!! Vezi ti ba de neomarxismul tau infect si de plapuma americii nu te mai intinde tu spre m neagra!!!

  8. 1 Amicitie apoi prietenie
    prima faza cand am primit cadou un avion Hercules
    2 parteneriat
    cand vin niste companii americane bani si niste arme am primit Spartan si niste jeep uri militare
    3 parteneriat strategic
    cand devii partener de care Sua are grija arme noi si strategii comune
    4 parteneriat ultrastrategic cand Sua lupta cu tine pt aceleasi cauze Irak Afganistan scutul strategic care a fost construit de Sua dar predat acum Nato
    5Aliat
    esti garantat juridic aparat prin art. 5 al cartei aliantei militare Nato-arme noi strategii moderne buget militar
    6 aliat tactic
    primul prieten la care suni cel mai puternic din Nato-Anglia Franta Canada
    7 domnul Dumnezeu ce ți-a mai ramas
    Romania a ramas la punctul 5 iar celelalte tari pot marca unde cred.

    • Sunteți mult prea optimist. V-ar trebui o reîmprospătare a istoriei României, secolul 20 până în prezent. Cu atenție! Fiți atent la detalii…

  9. Cele mai bune submarine le au americanii. Tot ei au inventat submarinul tactic antisubmarin gata sa atace submarinele care ataca neconventional inca inainte de atac. Ele sunt invizibile sonarului si au echipament special de monitorizarea sunetelor interioare si sonare ultramoderne.

    • Este evident că sunteți pro american in aceeasi masura in care guvernul României este pro vaccin.
      Ati pierde mult dacă ati fi pro român?

  10. Dacă partenerul nostru strategic , adică al politicienilor de la putere , că poporul nu i-a mandatat , ei conduc după un algoritm de renumărare a voinței minoritare , îi vine foamea georafică după Siberia , credeți vreunul că nouă ni se va reyerva rolul de spectatori ? Carne de tun senores , la ce folosește așa tare un românaș ? Că în Ioropa au uitat să-l schenghenizeze , untermensch . mâncați-vă zacusca acu , cât mai e timp

  11. Nu cred in cadouri si pomeni otravite.Nimeni in lumea asta nu da nimic pe gratis.

  12. Hă, hă, hă, aș vrea să văd cum vine flota americană și ocupă Marea Neagră. Sigur cocalarii noștri vor avea, ani mulți, de adunat fier vechi din mare. Crede cineva că vor mai ieși de aici. Nu uitați că strâmtorile sunt total nesigure, o lovitură bine plasată blochează totul în Marea Neagră. Folosirea arme nucleare va primi răspuns din partea ursului, doar asta este și în strategia lor nucleară. Așa vom vedea, pentru prima dată, cum teritoriul american va fi lovit de inamicul provocat, trezit din hibernare. Deci, vom avea parte de aceeași politicieni bolnavi, care ne vor duce spre o apocalipsă?

  13. Fereasca ne dumnezeu de asa scenarii si mai ales daca vor fi reale,nu stiu ce vor face copii nostri

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger