AcasăȘTIRI EXTERNEÎncă o veste ȘOC vine din Italia: Admirator al lui Mussolini, ales...

Încă o veste ȘOC vine din Italia: Admirator al lui Mussolini, ales la șefia Senatului

Încă o veste ȘOC vine din Italia: Admirator al lui Mussolini, ales la șefia Senatului (sursa foto: printscreen)

O nouă veste ȘOC vine din Italia, de această dată din Parlamentul de la Roma.

Un admirator al lui Mussolini, care a cerut ca salutări fasciste să înlocuiască strângerile de mână, a fost numit președintele Camerei Superioare a Parlamentului Italiei, titrează The Telegraph.

Ignazio La Russa, al cărui al doilea prenume e Benito, asemeni celui al lui Mussolini, e membru fondator al partidului Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia), condus de către Giorgia Meloni, viitorul premier italian.

Felicitări de la Meloni

De altfel, Meloni l-a felicitat pe La Russa după numirea acestuia în fruntea Senatului italian, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina ei de Twitter.

A fost ales cu 116 voturi, cu 12 mai mult decât minimul de care avea nevoie pentru a obține majoritatea, potrivit aceleiași surse. Astfel că va ajunge să ocupe a doua funcție în statul italian, după președintele Republicii.

Citiți și: Giorgia Meloni, soroșizată de Klaus Schwab la Livigno!

De frica lui MELONI, SERVICIILE ÎL ADUC PE GHIȚĂ în țară!

Un general oferă 100 de vaci pentru a se căsători cu Georgia Meloni. „Dacă ne refuză, trebuie să cucerim Roma”

După victoria Georgiei Meloni, spre o axă Italia-Ungaria-Polonia în UE?

Cine e Ignazio La Russa

La Russa e un fost ministru al Apărării. E căsătorit și are trei copii, doi dintre ei avînd prenume neobișnuite: Geronimo și Apache.

În 2018, Il Corriere della Sera i-a vizitat domiciliul din Milano şi i-a filmat colecţia de relicve fasciste, statui şi medalii ale lui Mussolini, fotografii şi cărţi despre Cămăşile negre, Italia colonială, potrivit agerpres.ro. Unele dintre aceste imagini au apărut în ultimele zile pe reţelele de socializare.

 

author avatar
Andrei Coman