AcasăȘTIRI EXTERNEPutin a reușit, SCINDARE TOTALĂ ÎN NATO! Încă o țară refuză să...

Putin a reușit, SCINDARE TOTALĂ ÎN NATO! Încă o țară refuză să sprijine Ucraina!

Încă o țară NATO refuză să sprijine Ucraina. „Nu am primit nimic în schimb”

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a spus că Ungaria nu va sprijini Ucraina câtă vreme Kievul nu renunță la politicile „anti-minoritare”. Szijjarto a lăudat și relațiile Ungariei cu Rusia, care, potrivit acestuia, se bazează pe pragmatism, adăugând că „nimeni nu ne poate cere să ne abținem de la intensificarea relațiilor bilaterale” cu această țară.

Guvernul ungar a făcut mai multe gesturi față de Ucraina, dar nu a primit nimic în schimb, a declarat Szijjarto într-un interviu.

„Chiar și în contextul situației de securitate din Europa de Est, le-am spus sincer colegilor mei din UE și NATO că, dacă ucrainenii nu dau înapoi de la această politică, aceasta va limita sever capacitatea guvernului ungar de a oferi orice sprijin Ucrainei, chiar și în acest conflict”, a spus el.

„Persecuția” maghiarilor din Transcarpatia

„Maghiarii din Transcarpatia au primit doar privare de drepturi, provocare și, în multe cazuri, intimidare fizică”.

La începutul acestei luni, Peter Szijjarto, în cadrul unei reuniuni cu miniștrii de Externe din țările NATO, a criticat dur Ucraina apreciind că Kievul se folosește de situația tensionată din estul țării pentru a-i persecuta și mai mult pe etnicii maghiari din Transcarpatia.

La o reuniune cu omologii săi din statele membre NATO desfăşurată la începutul lunii, el calificase de asemenea ‘inacceptabil’ faptul că guvernul de la Kiev foloseşte provocările din estul Ucrainei drept scuză pentru a continua să restrângă drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv ale etnicilor maghiari din Transcarpatia.

Viktor Orban, în vizită la Moscova

Luna viitoare, liderul de la Budapesta se va întâlni la Moscova cu președintele Vladimir Putin, o vizită criticată de opoziția de la Budapesta.

Referindu-se la situația tensionată din jurul Ucrainei, Szijjarto a declarat: „Aici, în Europa Centrală, am suferit destul de mult în istoria ultimelor secole. Am văzut că atunci când există un conflict între Est și Vest, de obicei avem probleme. Perdanții în aceste conflicte au fost întotdeauna central-europenii. Războiul Rece și psihoza lui ar reveni. Încă vedem război verbal Est-Vest, vedem amenințări reciproce și ne îngrijorează. Este în interesul nostru de securitate națională ca Statele Unite și Rusia să se înțeleagă”.

author avatar
Tudor Borcea
1.656 afisari

9 COMENTARII

  1. Vreti ca etnicii vostri de acolo sa fie ca aici prin toate agentiile de conducere cu bugete de nu se mai stie nr si sa tina doliu de ziua lor nationala cum fac in Romania ???Dati voi respectul altora ca sa l cereti ??

    • Puneti intentionat gresit problema. Art 5 se aplica tarilor membre NATO. Ucraina nu este membra.

    • Au fost slabi cei care le-au acordat aceste drepturi și închid ochii la provocări și ilegalități.

  2. Ukraina un bantustan oligarh plin de mafie si coruptie…..un stat esuat de 30 ani,ce nu respecta minoritatile si are abordari de tara africana….orice ciuntire a UKRAINEI in zona Donbas E BENEFICA CETATENILOR ZONEI

  3. Numai Guvernatorul de la Cotroceni si haita de slugi din jurul lui nu isi aminteste ca Ucraina Mult iubita , aia pt care iar be saraceste (acum FIARE VECHI de la Francezi cu miliarde de euro!!_ si pt care tre sa fim carne de tun.. OCUPA BASARABIA si Insula Serpililor!! Iat invatamintul in limba Romana interzis pt fratii nostrii.. de cater mult adoratii Ucrainieni.. Javra de la Cotroceni este cancerul tarii.. Brano orban.

  4. se vede de la o posta cine are snge in instalatie nu ca ai nostri ghiocei slugi nesimtite Adam esti mai prost de cit permite legea [alupigus]

  5. Maghiarii, ca și rușii, provin din aceeași Hoarda nepereche. Ungurii, ca și rușii, sunt excelenți cunoscători ai tiraniei, pentru că au practicat-o cu o competență inegalabilă. Din cauza aceasta, au ajuns să se întovărășească cu cei cu psihologie imperialistă sau care îi pot ajuta in scopul lor imperialist. E ridicol, totuși. Să fii popor mic și să fii imperialist.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger