AcasăȘTIRI EXTERNEÎncă o mașină electrică ucide oameni. A „zburat” de la etajul trei...

Încă o mașină electrică ucide oameni. A „zburat” de la etajul trei – FOTO&VIDEO

Încă o mașină electrică ucide oameni. A „zburat” de la etajul trei. FOTO&VIDEO / Foto: printscreen

Producătorul chinez de automobile electrice Nio a anunțat că două persoane au fost ucise când unul dintre vehiculele sale a căzut de la etajul al treilea al sediului său din Shanghai.

Un membru al personalului și o persoană de la o companie parteneră au murit în accident. Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei locale 17:20, a precizat firma. Persoanele care au murit se aflau în interiorul vehiculului în momentul în care acesta a căzut din clădire.

Căderea „nu a fost cauzată de vehicul”

 

Nio spune că a demarat imediat o anchetă privind incidentul, în cooperare cu oficiali guvernamentali. Zona celui de-al treilea etaj de unde a căzut mașina a fost descrisă în diverse moduri ca fiind un showroom, o instalație de testare sau o parcare.

„Compania noastră a colaborat cu departamentul de securitate publică pentru a lansa investigația și a analiza cauza accidentului. Pe baza analizei situației de la fața locului, putem confirma inițial că a fost vorba de un accident (care nu a fost cauzat de vehicul)”, a precizat compania într-un comunicat.

Furie pe rețelele de socializare

Declarația inițială a companiei pe Weibo a atras peste 1.000 de comentarii critice în jumătate de oră, dar a fost apoi retrasă. Precizarea „nu are legătură cu vehiculul în sine” a declanșat multe reacții furioase din partea utilizatorilor de social media, scrie BBC.

Un comentator a spus că „arată sângele rece al capitalismului”. Iar un altul: „Ultima propoziție este atât de indiferentă. Ei (șoferii de test) au venit să testeze vehiculul, dar ei spun că accidentul nu are nicio legătură cu vehiculul?”. Un alt utilizator Weibo a spus: „Ar trebui să revină biroului de securitate publică să confirme dacă este vorba de un accident sau nu”.

Constructorul auto a postat de atunci o versiune revizuită a declarației, care se referă în continuare la tragedie ca fiind un accident, dar fără precizarea „nu a fost cauzat de vehicul”” între paranteze.

Nio se află în fruntea eforturilor naționale din China de a domina industria vehiculelor electrice. Nio a mizat foarte mult pe bateriile interschimbabile din mașinile sale, ca o modalitate de a depăși preocupările clienților legate de încărcarea frecventă.

Compania este un rival al producătorului american de automobile electrice Tesla, al multimiliardarului Elon Musk, care are o importantă fabrică de producție în Shanghai.

author avatar
Tudor Borcea
967 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger