AcasăAfaceriEconomieÎncă o lovitură încasată de dolarul american: Argentina va plăti în yuani...

Încă o lovitură încasată de dolarul american: Argentina va plăti în yuani importurile din China

sursa foto: Twitter/CGTN Global Business

Dolarul american mai încasează o lovitură puternică. Urmând exemplul celuilalt gigant sud-american, Brazilia, și guvernul Argentinei a anunțat că va plăti în yuani importurile din China.

Argentina va începe să plătească importurile chineze în yuani mai degrabă decât în dolari, a anunțat ministrul Economiei, potrivit Reuters.

Dolarul, scos de pe piață

Astfel, în aprilie, își propune să plătească aproximativ 1 miliard de dolari din importurile chinezești în yuani în loc de dolari, iar ulterior aproximativ 790 de milioane de dolari din importurile lunare vor fi plătite în yuani, se arată într-un comunicat al guvernului.

Citiți și:
Dolarul intră la apă

Dolarul american, îngenuncheat. Două mari economii mondiale renunţă la tranzacţiile comerciale în această monedă

Fondul Monetar Asiatic, sabia scoasă de China și Rusia în războiul cu dolarul american

Anunțul ministrului Economiei

„În urma acordului cu diferitele companii, Banca Populară a Chinei şi Banca centrală argentiniană, am reeşalonat instrumentul de plată de peste 1,04 miliarde de dolari pentru această lună, pentru importurile din China”, a anunţat ministrul Economiei, Sergio Massa, alături de ambasadorul chinez la Buenos Aires, Zou Xiaoli, potrivit agenției AFP, preluată de boursorama.com.

Această renunțare la dolar în tranzacțiile cu China „îmbunătățește perspectivele rezervelor nete ale Argentinei” și „ne permite să menținem nivelul de activitate, volumul importurilor, ritmul schimburilor comerciale între” cele două țări și „nivelurile de funcționare economică de care Argentina are nevoie”, a adăugat el.

author avatar
Andrei Coman