AcasăȘTIRI EXTERNEÎncă o gafă „marca” Biden. L-a confundat pe Macron cu un fost...

Încă o gafă „marca” Biden. L-a confundat pe Macron cu un fost președinte francez, care a murit în 1996 – VIDEO

Actualul lider de la Casa Albă și-a asigurat din nou prim-planul, de această dată cu o încurcătură de nume. Gafa președintelui american nu a trecut neobservată. Mai ales că a invocat un fost lider de la Paris, care nu mai e în lumea celor vii de aproape 30 de ani. 

Joe Biden a făcut o nouă gafă. L-a confundat pe actualul președinte francez Emmanuel Macron cu un fost lider al Franței, Francois Mitterrand, care a murit în urmă cu aproape trei decenii, în 1996.

„Mitterrand din Germania”

Aparenta confuzie a fost remarcată în timpul unor declarații pe care Biden le-a făcut, în timpul unui discurs de campanie, în Las Vegas.

În timp ce vorbea, președintele american, în vârstă de 81 de ani, și-a amintit – greșit – că a vorbit cu fostul președinte francez Francois Mitterrand în timpul unei întâlniri din 2021 cu liderii mondiali. Doar că Francois Mitterrand a murit în 1996.

„A fost în sudul Angliei. Și m-am așezat și am spus: „America s-a întors”, iar Mitterrand din Germania, adică din Franța, s-a uitat la mine și a spus – a spus: „știi ce – de ce – pentru cât timp te-ai întors?” a spus Biden, potrivit New York Post.

Liderul de la Casa Albă se referea la conversația de la summitul G7 în care șefii NATO au discutat despre revolta din 6 ianuarie 2021, de la Capitoliu.


În transcrierea oficială a discursului de la Casa Albă, se notează că Biden a rostit Mitterrand, dar ar fi trebuit să spună Macron, care este președintele Franței din 2017.


Francois Mitterrand a avut două mandate de președinte, între anii 1981 și 1995. Mitterrand a murit pe 8 ianuarie 1996, la vârsta de 79 de ani.

Nu e singura gafă verbală pe care a făcut-o actualul președinte american, în anii trecuți de la preluarea mandatului.

Citiți și: Ce se întâmplă cu memoria lui Joe Biden? Preşedintele american, o nouă gafă: a uitat ce vrea să zică!

Joe Biden a comis o nouă gafă de proporţii: ce a zis despre morții de COVID-19 din SUA

O nouă gafă a președintelui SUA. Joe Biden s-a trezit că vorbește cu morții. „Unde este Jackie?” – VIDEO

author avatar
Andrei Coman
525 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri