AcasăȘTIRI EXTERNEÎn premieră, Putin spune unde ajung cerealele exportate de Ucraina

În premieră, Putin spune unde ajung cerealele exportate de Ucraina

În premieră, Putin spune unde ajung cerealele exportate de Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, miercuri, că majoritatea exporturilor de cereale ale Ucrainei sunt destinate țărilor europene și nu țărilor sărace, ceea ce reprezintă riscul unei „catastrofe umanitare”.

„Aproape toate cerealele exportate din Ucraina sunt trimise nu în țările în curs de dezvoltare și în cele mai sărace țări, ci în țările Uniunii Europene”, a declarat Vladimir Putin la un forum economic la Vladivostok (Extremul Orient rus).

„Limitarea exporturilor pe această rută”

„Acest lucru ar putea duce la un dezastru umanitar fără precedent. Poate că ar trebui să ne gândim cum să limităm exporturile de cereale și alte produse alimentare pe această rută”, a continuat el, infomează Le Figaro.

„Mă voi consulta cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan”, care a perfectat un acord la Istanbul pentru a permite exporturile de cereale ucrainene, a adăugat el.

Aceste declarații vin pe fondul preocupărilor continue legate de securitatea alimentară globală, care a fost afectată de consecințele conflictului din Ucraina.

Acordul de la Istanbul a permis reluarea exporturilor de cereale ucrainene, dar Rusia se plânge de câteva săptămâni că propriile sale exporturi de alimente sunt împiedicate de sancțiunile occidentale.

author avatar
Tudor Borcea
812 afisari

1 COMENTARIU

  1. Probabil ca securitatea alimentara a statelor sarace are de aface cu cresterea maniaca a dolarului. Nu mai pot plati pentru alimente pentru ca trebie sa plateasca dobanzi mai mari in dolari pentru imprumuturi la imf et al. Si cine a produs aceasta situatie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger