AcasăȘTIRI EXTERNEÎn premieră, Kim Jong-un recunoaște foametea în Coreea de Nord. Dar îi...

În premieră, Kim Jong-un recunoaște foametea în Coreea de Nord. Dar îi spune altfel

În premieră, Kim Jong-un recunoaște foametea în Coreea de Nord. Dar îi spune altfel

Deși propaganda nord-coreeană afirmă că țara se află în plină Epocă de Aur, până la urmă foamea învinge minciuna. Astfel că dictatorul Kim Jong-un a fost nevoit să recunoască că nu e în stare să-și hrănească poporul.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut că țara se confruntă cu o „situație alimentară tensionată”, a informat, miercuri, 16 iunie, presa de stat, care abundă altfel cu osanale la adresa singurei dinastii comuniste din istorie.

Coreea de Nord, a cărui economie este lovită de multiple sancțiuni internaționale impuse ca răspuns la programele sale militare interzise, ​​este de mult timp afectată de o penurie severă de alimente. Rezultat al „grijii față de om” proclamată de Partidul Muncii.

Anul trecut, consecințele pandemiei Covid-19, fenomenele meteo extreme, în special taifunurile şi inundaţiile, au dat o lovitură puternică economiei nord-coreene, și așa aflată la limită.

Producția a crescut cu 2%, tovarăși!

La o ședință plenară a Comitetului Central al Partidului Muncii aflat la guvernare, Kim a declarat că situația economică s-a îmbunătățit, producția industrială crescând cu 2% față de anul precedent, a raportat miercuri agenția oficială nord-coreeană KCNA.

„Marele Cârmaci” a recunoscut însă că a întâmpinat o „serie de dificultăți” din cauza multor „provocări” care trebuie depășite.

„Situația alimentară este acum tensionată, deoarece sectorul agricol nu a reușit să își îndeplinească obiectivul de producție de cereale din cauza pagubelor provocate de taifunuri anul trecut”, a spus Kim.

În cursul verii anului trecut, mii de case şi terenuri agricole au fost distruse de taifunuri care au fost însoţite de inundaţii, scrie AFP.

Kim a cerut să se adopte măsuri pentru a reduce consecinţele acestor catastrofe naturale, afirmând că garantarea unor „recolte bune” este „o prioritate majoră”.

În timpul plenarei, „situația durabilă” a pandemiei de coronavirus a fost discutată, potrivit KCNA.

Coreea de Nord a fost una dintre primele țări care a impus restricții stricte de sănătate, inclusiv decizia, foarte devreme, de a-și închide granițele, în special cu China vecină, în încercarea a preveni răspândirea coronavirusului „parșiv”, cum l-a numit Kim.

Regimul de la Phenian susține că epidemia nu a ajuns pe sol nord-coreean, lucru de care mulți experți se îndoiesc.

Un nou „Marș Forțat”

Comerțul cu Beijingul, primul sprijin economic și diplomatic al regimului Kim, a fost redus semnificativ. Dar această izolare a avut un cost economic ridicat, atât de mult încât  Kim a recunoscut, în aprilie, dificultățile cu care se confrunta țara sa.

El și-a chemat astfel locotenenții să „desfăşoare un nou «marş forţat», şi mai dur, pentru a ajuta populaţia, fie şi puţin, în faţa dificultăţilor”.

„Marșul forțat” este expresia folosită în Nord pentru a se referi la foametea din anii 1990, care a ucis sute de mii de oameni, în urma reducerii ajutorului de la Moscova, după prăbușirea URSS.

Este „foarte probabil” ca pandemia să fi „înrăutățit” situația umanitară din Coreea de Nord, unde 10,6 milioane de persoane au nevoie de ajutor, a estimat recent Biroul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU.

author avatar
Tudor Borcea
455 afisari

1 COMENTARIU

  1. Kim da in barna rachetele alea si deschide ogoare cu grau 🌾 pentru pită si purcei 🐽 ca metalu nu hraneste decat rugina…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj

Un accident grav, în care a fost implicat un microbuz, a avut loc miercuri în județul Gorj. La fața locului au intervenit de urgență...

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...
proger