AcasăȘTIRI EXTERNEÎn plină criză financiară, câștigă 16.000 de dolari pe minut

În plină criză financiară, câștigă 16.000 de dolari pe minut

În plină criză financiară, câștigă 16.000 de dolari pe minut / Foto: printscreen

Cel mai mare trader din SUA a generat peste 16.000 de dolari pe minut de la începutul acestui an, în ciuda unei perioade de criză pe care o traversează țările lumii.

Citadel Securities, principalul trader din SUA, a obținut cifre record în prima jumătate a anului 2022. Firma deținută de finanțistul Ken Griffin a câștigat 23,3 milioane de dolari pe zi în 2022, adică 16.000 de dolari pe minut.

Cel mai bogat finanțist de pe Wall Street

Compania, care are 1.200 de angajați, activează pe piețele financiare din întreaga lume. Acesta acționează ca intermediar și își realizează profiturile din fluxul de ordine pe care îl primește de la brokerii online. Iar piețele din ce în ce mai volatile au dus la o creștere a acestor volume de tranzacționare.

În SUA, Citadel Securities gestionează în prezent 40% din tranzacțiile cu amănuntul. Firma a generat venituri de 4,2 miliarde de dolari în ultimele șase luni, potrivit Bloomberg. Un nivel record. Profitul său înainte de impozitare a fost de 2,6 miliarde de dolari, de cinci ori mai mare decât cel al principalului său concurent (Virtu) și profitul său de 553 de milioane de dolari.

Proprietarul Citadel Securities, Ken Griffin, de asemenea fondator Hedge fund Citadel, deține peste 75% din companie. Este cel mai bogat finanțist de pe Wall Street, cu o avere estimată la 29 de miliarde de dolari (dețineri în fondurile sale, proprietăți imobiliare, opere de artă etc.).

Această bogăție se datorează în parte fondului său de investiții, care generează randamente substanțiale (18% în prima jumătate a anului). Omul de afaceri a reușit să-l  readucă pe drumul cel bun după ce a scăpat la limită de faliment în timpul crizei financiare din 2008.

author avatar
Tudor Borcea