AcasăȘTIRI EXTERNEÎn orașul lui Al Capone, Festivalul Pride, al comunității LGBT, s-a transformat...

În orașul lui Al Capone, Festivalul Pride, al comunității LGBT, s-a transformat într-o baie de sânge! Nici Garda Națională nu a făcut față! – VIDEO

În orașul lui Al Capone, Festivalul Pride, al comunitatii LGBT, s-a transformat într-o baie de sânge! Nici Garda Naționala nu a facut față! - VIDEO

Un bărbat a fost arestat și un ofițer a fost rănit luni, 20 iunie, după ce „o bătaie de proporții” a izbucnit în Lake View la câteva ore după ce s-a încheiat Chicago Pride Fest, a anunțat poliția.

Transmisiunile radio ale poliției arată că ofițerii, depășiți ca efective, au apelat la dispeceri să trimită mai multe echipaje pentru a ajuta la dispersarea încăierării, în timp ce încercau să potolească mulțimea.

„Cereți întăriri, este absolut sălbatic”

Polițiștii și-au exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea în legătură cu un deficit de personal în momentul în care este așteptată masiva Chicago Pride Parade, duminică.

Haosul de luni a început în jurul orei 2:45 dimineața, când un ofițer a raportat inițial „o încăierare uriașă” la intersecția străzilor Halsted și Roscoe, despre care a spus mai târziu că a constat în „aproximativ 75 de persoane care o luau razna”. „Cereți altor districte să trimită mașini aici”, a spus ofițerul prin radioul poliției. „Este absolut sălbatic”.

Câteva minute mai târziu, un apel de urgență al unui ofițer aflat în pericol (cu indicativul „10-1”) – a fost transmis prin radio, în timp ce un dispecer a continuat să redirecționeze mașinile de poliție către zonă. Cu puțin timp înainte de ora 3 dimineața, a fost lansat un alt apel de urgență, când un ofițer a fost rănit la intersecția dintre Halsted și Buckingham Place, scrie Fox 32 Chicago.

„Avem nevoie de mai mulți ofițeri de poliție aici”, a spus un polițist prin radio, determinând dispecerul să ceară din nou mai multe întăriri din partea altor districte de poliție. Un ofițer a raportat că în zonă, în jurul orei 3 dimineața, existau „încă focare de violență”, oamenii încă se băteau și aruncau cu sticle.

Abia la puțin timp după ora 3 dimineața, ofițerii din afara districtelor au fost trimiși înapoi la misiunile lor obișnuite. Un ofițer a suferit o rană la spate „în timp ce încerca să plaseze un infractor în custodie”, a precizat poliția.

Reginald Bridges, în vârstă de 20 de ani, din East Garfield Park, a fost arestat și acuzat de lovire a unui ofițer de poliție și de restricționarea sau obstrucționarea unui ofițer de poliție, au declarat autoritățile.

Deficitul de polițiști, o problemă „la nivelul întregului oraș”

Incidentul pare să ilustreze problemele de personal adânc înrădăcinate în structurile poliției. În mai 2019, când primarul Lori Lightfoot a preluat mandatul, existau 13.302 ofițeri permanenți și 391 repartizați în districtul Primăriei. Dar, începând cu această lună, aceste cifre au scăzut la 11.638 și, respectiv, 281.

În martie, după ce un bărbat de 47 de ani a fost împușcat mortal, polițiștii au deplâns diminuarea resurselor poliției ca fiind „o problemă la nivelul întregului oraș”.

Luni, polițistul Tom Tunney a declarat că este îngrijorat în fiecare zi de deficitul de personal. Cu toate acestea, el a remarcat că oficialii poliției din Chicago l-au asigurat că vor exista resurse adecvate pentru a face față la Chicago Pride Parade din acest weekend.

Sărbătoarea anuală a comunității LGBTQ+ atrage de obicei peste 100.000 de persoane în zona Northalsted – împreună cu o prezență masivă a poliției. La 13 iunie, David Brown, șeful poliției din Chicago, a declarat reporterilor că oficialii au „întărit” colectarea de informații înaintea paradei, după ce zeci de neonaziști au fost arestați în apropierea unui eveniment Idaho Pride.

„Vom fi vigilenți pentru a ne asigura că acest eveniment, precum și altele, se desfășoară în siguranță”, a spus el.

author avatar
Tudor Borcea
13.541 afisari

15 COMENTARII

  1. Este nevoie ca aceste persoane cu un psihic cel putin labil sa-si tot etaleze ,,carentele” ?! Este aproape o regula ca minoritatile, in general sa fie agresive, tendentioase. Sunt libere sa se desfasoare in toata ,,splendoarea” lor, acolo in intimitatea lor.

    • este nevoie ca persoanele ca tine, foarte inteligente și minunate sa își etaleze intelectul ? chiar e nevoie? nu e mai ușor în peșteră? bai handicapatule de ce crezi ca minoritățile astea foarte agresive fac chestiile respective? nu fiindcă i ați persecutat, voi ăștia NORMALII, atâta vreme în istorie? du te dracu în peșteră

  2. Asta să fie noua pandemie anunțată de Biden? Tot ce este posibil, ei fiind propagatorii variolei, după cum s-a descoperit la cazurile din România.

    • Nu are nicio legatura! Noua pandemie este o boala necunoscuta, care va face ravagii mai ales printre aia injectati anti-Covid.

  3. Bunul simț, respectul, onoarea, intimitatea au dispărut. De ce trebuie ca persoanele Lgbtqr să se afișeze cu mare tam-tam? De ce mai au nevoie de festivaluri și publicitate când au atâta libertate , cluburi, baruri ca orice cetățean?

  4. Nimic nu ar fi posibil fara presa plina de analfabeti si prosti cu mintea odihnita,exemplu ziarul de fata,care face publicitate acestor scursuri de dimineata pana seara.Iar fraierii de noi citim si bagam in seama mizeriile acestor viermi numiti jurnalisti.

  5. Eu am zis ca daca nu i punem la punct pe poponauti o sa ne schimbe steagu din 🇹🇩 cu🇪🇺 o sa ne puna steagul curcurbeu🏳️‍🌈
    Trebue ca organu sa puna dop sa zica atat ☝️
    Adica de unde atata toleranta la intoleranta pana unde?

  6. Ce eu ma duc pe strazile lor famate sa imi ling iubitele sa le strig poezii de dragoste si sa le aratam curu cu de-a sila? Aici ai radiografia exacta a bolii lor diliie faza terminanta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger