AcasăȘTIRI EXTERNEÎn mijlocul uraganului Ian. În premieră, imagini terifiante luate din avion /...

În mijlocul uraganului Ian. În premieră, imagini terifiante luate din avion / „A fost ca în iad” – FOTO&VIDEO

În mijlocul uraganului Ian. În premieră, imagini terifiante luate din avion / „A fost ca în iad” – FOTO&VIDEO

Din spațiu și de pe Stația Spațială Internațională, uraganul Ian arăta ca un monstru. Văzut de la sol, a devenit un ucigaș: lovind Florida cu toată puterea sa, a lăsat în urmă un stat devastat și un bilanț negru care, din păcate, ar putea bate multe recorduri funeste.

Văzut din avion, uraganul Ian a fost un „infern”, a declarat expertul Nick Underwood, care lucrează pentru National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) și zboară în mod regulat cu unul dintre cei doi „vânători de uragane” înaripați ai acesteia, un avion Lockheed WP-3D Orion poreclit Kermit.

Montagne russe mortal la 8.000 de metri altitudine

Această misiune în inima uraganului a fost a 76-a pentru Underwood, care a postat ulterior materiale video.

A fost cel mai rău dintre toate, a descris el, publicând fotografii impresionante ale fulgerelor impresionante și un videoclip care arată ce a trăit echipa îmbarcată pe „Kermit” în momentul în care a pătruns în ochiul uraganului.

După cum explică The War Zone, una dintre misiunile echipajului lui Nick Underwood a fost aceea de a pătrunde în ochiul uraganului și de a lansa un nou tip de dronă, numită ALTIUS-600, pentru a colecta noi date despre uragan și a contribui la înțelegerea și previziunile acestuia.

Dar dacă personalul NOAA este obișnuit cu exercițiul, chiar și în aceste condiții și mai extreme decât de obicei, nu a fost cazul celor doi oameni de știință de la bordul lui Kermit, de la firma care a proiectat ALTIUS-600 și probabil mai obișnuiți cu planșele de desen decât cu acest montagne russe mortal la 8.000 de metri deasupra solului.

Kermit a putut apoi să părăsească cea mai mare parte a turbulențelor și să lase drone ALTIUS-600 să fie zdruncinată în toate direcțiile de brutalitatea uraganului Ian, continuând în același timp să colecteze date valoroase pentru știința furtunilor.

Pe de altă parte, mai multe drone nautice de mici dimensiuni a fost lansată în mijlocul Atlanticului de către dezvoltatorii lor, Saildrone și NOAA, pentru a naviga pe valurile uriașe ale uraganelor din acest sezon și pentru a colecta date și imagini.

author avatar
Tudor Borcea