AcasăȘTIRI EXTERNEÎn greva foamei, Navalnîi nu-și mai simte mâinile. Gardienii prăjesc pui pentru...

În greva foamei, Navalnîi nu-și mai simte mâinile. Gardienii prăjesc pui pentru a-l provoca

În greva foamei, Navalnîi nu-și mai simte mâinile. Gardienii prăjesc pui pentru a-l provoca/ Foto: Facebook

Aflat în greva foamei din 31 martie și din ce în ce mai slăbit, principalul oponent al lui Vladimir Putin spune că nu are acces la un tratament medical adecvat, în timp ce starea sa de sănătate continuă să se deterioreze.

Sănătatea celui mai faimos prizonier politic din Rusia se deteriorează. Încarcerat într-o colonie penitenciară, bolnav și în greva foamei, Alexei Navalnîi, a început, de miercuri seară, să nu-și mai simtă mâinile și suferă de noi pierderi în greutate, potrivit avocatei sale, Olga Mihailova.

Mihailova, care a putut să-l viziteze pe Navalnîi, a spus că el continuă greva foamei, în ciuda tusei și temperaturii puternice. „Arată rău și nu se simte bine. Nimeni nu intenționează să-l trateze ”, a precizat ea, adăugând că Navalnîi (44 de ani), care are 1,89 m înălțime, cântărește acum 80 kg, comparativ cu 93 când a ajuns în colonia penitenciară nr.2 din Pokrov, în martie.

Un alt avocat al lui Navalnîi, Vadim Kobzev, a scris pe Twitter că opozantul lui Putin a slăbit „un kilogram pe zi” și are dureri când merge. „Boala progresează în mod clar în ceea ce privește pierderea sensibilității picioarelor, palmelor și mâinilor”, a scris el.

Navalnîi a anunțat, la 31 martie,  că a decis să nu mai mănânce pentru a protesta împotriva condițiilor sale de detenție în această colonie penitenciară aflată la 100 km est de Moscova, cunoscută drept una dintre cele mai dure din Rusia.

Activistul anticorupție acuză administrația penitenciarului că i-a refuzat accesul la tratament medical adecvat și la medicamente și că l-a „torturat” lipsindu-l de somn. El a spus anterior că suferea de dureri de spate severe și că a pierdut sensibilitatea la ambele picioare.

SUA și-a declarat, miercuri, „îngrijorarea” după informațiile despre deteriorarea stării de sănătate a lui Navalnîi, prin vocea purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki. Washingtonul consideră, și a reiterat aceasta, că trimiterea lui Navalnîi în închisoare a fost „motivată politic”, fiind o „flagrantă injustiție”.

Principiile și mirosul grătarului

Într-o nouă postare pe Instagram, Alexei Navalnîi a spus că gardienii și membri administrației i-au pus bomboane în buzunarele hainelor și prăjesc pui pentru a-l provoca.

„Nimeni nu își va apăra vreodată principiile și nu va lupta pentru drepturile sale dacă vede, foarte aproape, un pui prăjit delicios”, a ironizat el, adăugând să bea doar apă în cadrul măsurii sale extreme de protest, scrie Liberation.

El a mai afirmat că încă nu are acces la un medic la alegere, subliniind că „zeci de mii” de prizonieri și ruși obișnuiți „mor literalmente fără tratament medical”.

 

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger