AcasăȘTIRI EXTERNEÎn Franța bate vânt de „Frexit”! Protest major la Paris din cauza...

În Franța bate vânt de „Frexit”! Protest major la Paris din cauza prețurilor mari – VIDEO

protestÎn Franța bate vânt de „Frexit”! Protest major la Paris din cauza prețurilor mari - VIDEO / captură video

Câteva mii de protestatari s-au adunat sâmbătă în Piața Palais-Royal din Paris, în urma unui apel din partea partidului de dreapta Patrioții de a cere demisia președintelui francez Emmanuel Macron.

După prima demonstrație din 3 septembrie, Patrioții au lansat un nou apel de ieșire în stradă. Activiștii cer demisia lui Macron și ieșirea țării din Uniunea Europeană și NATO.

Francezii cer ieșirea din UE și NATO

Cel mai recent sondaj Elabe a arătat că sprijinul pentru sancțiuni împotriva Rusiei este în scădere în rândul populației franceze, doar 40% spunând că sunt în favoarea măsurilor restrictive împotriva Moscovei. În același timp, 32% dintre respondenți consideră că sancțiunile ar trebui limitate pentru a reduce impactul acestora asupra vieții de zi cu zi a francezilor, în timp ce 27% dintre respondenți spun că sunt împotriva sancțiunilor economice.

Din 2021, prețurile la energie în Europa au crescut ca parte a unei tendințe globale. După începerea operațiunii militare a Rusiei în Ucraina în februarie 2022 și adoptarea mai multor pachete de sancțiuni împotriva Moscovei de către Occident, prețurile combustibililor au luat-o în sus, determinând multe guverne europene să recurgă la măsuri de urgență.

Parlamentul francez a adoptat în august două pachete de măsuri de urgență pentru protejarea puterii de cumpărare a populației care au intrat în vigoare la 1 septembrie. Acestea includ indexarea indemnizațiilor sociale, plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze, o creștere a plăților suplimentare către funcționarii publici, o reducere la prețul combustibilului de 30 de euro cenți din septembrie până în octombrie.

author avatar
Andreea Vlad
789 afisari

5 COMENTARII

  1. La noi cand incearca timid AUR sa cheme romanii la un protest anemic ii injura toata presa.
    In Franta cine i-a convins? Cumva francezii nu sunt lesinati pasiv?
    Nu-i bai, ca oricum vom crapa de frig, vad ca s-a scumpit curentul nu gazul de la Putin cel rau

  2. In final in UE vor ramane doar cateva tari captive, Romania, Bulgaria, Ungaria si poate Polonia, tinute acolo de Germania. Asa ca sa fie si in Europa un imperiu, cel German. Si atunci sa vezi in Romania leibertate si bunastare ‘germana”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger