AcasăȘTIRI EXTERNEÎn fața variantei Omicron, Marea Britanie vrea să vaccineze toți adulții cu...

În fața variantei Omicron, Marea Britanie vrea să vaccineze toți adulții cu a treia doză

În fața variantei Omicron, Marea Britanie vrea să vaccineze toți adulții cu a treia doză

Detectată în Marea Britanie în urmă cu puțin peste două săptămâni, se așteaptă ca Omicron să fie varianta dominantă în câteva zile, potrivit guvernului britanic. Londra vrea să ofere o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 tuturor adulților până la sfârșitul lunii decembrie, pentru a opri acest val, a declarat duminică, 12 decembrie, premierul Boris Johnson.

„Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de asta: urmează un val de Omicron și mă tem că acum este clar că două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a oferi nivelul de protecție de care avem cu toții nevoie”, a spus Boris Johnson într-o declarație televizată.

A treia injecție, înainte de Anul Nou

„Dar vestea bună este că oamenii noștri de știință sunt convinși că a treia doză – o doză de rapel – ne putem crește tuturor nivelul de protecție”.

Mizând pe această a treia doză pentru a evita copleșirea spitalelor și paralizarea economiei, Johnson a anunțat că obiectivul de a oferi această doză de rapel tuturor celor peste 18 ani din Anglia va fi avansată cu o lună, pentru a putea beneficia de ea înainte de Anul Nou.

Celelalte națiuni din Regatul Unit (Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor) își vor accelera și ele programele de vaccinare. Număr centrelor de vaccinare va creşte, orarul lor va fi prelungit, vor fi desfăşuraţi militari și mii de vaccinatori vor fi pregătiţi în acest sens, a detaliat liderul conservator.

Anunțul Downing Street vine la câteva ore după ce nivelul de alertă Covid a fost ridicat din cauza unei „creșteri rapide” a cazurilor variantei Omicron, ceea ce a determinat guvernul să anunțe noi măsuri.

Nivelul de alertă, al doilea cel mai ridicat

Numărul total de cazuri Omicron detectate în Marea Britanie a ajuns la 3.137, o creștere cu 65% față de totalul de 1.898 de cazuri de sâmbătă, dar se estimează că numărul real de cazuri este de fapt mult mai mare.

Nivelul de alertă a fost ridicat de la trei la patru, al doilea cel mai ridicat, ceea ce indică faptul că „transmiterea este mare” şi că presiunea asupra serviciilor de sănătate este „importantă sau în creștere”, scrie France 24.

„Primele elemente arată  că Omicron se răspândește mult mai repede decât varianta Delta și că protecția vaccinului împotriva bolilor simptomatice ale Omicron este redusă”, au declarat oficialii sanitari din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord într-un comunicat comun.

author avatar
Tudor Borcea
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger