AcasăȘTIRI EXTERNEÎn era smartphone, Marea Britanie nu renunță la celebrele cabine telefonice roșii

În era smartphone, Marea Britanie nu renunță la celebrele cabine telefonice roșii

În era smartphone, Marea Britanie nu renunță la celebrele cabine telefonice roșii

Odată cu generalizarea telefoanelor mobile, aceste cabine emblematice aveau sfârșitul asigurat. Însă autoritatea britanică de telecomunicații a anunțat că mii de astfel de cabine telefonice vor fi în final menținute, mai ales în mediul rural.

Odinioară omniprezente în peisajul din Marea Britanie, celebrele telefoane publice roșii au ajuns acum la aproximativ 21.000 de unități la nivel national, peste 96% din populația regastului având un telefon mobil.

Ce condiții trebuie îndeplinite

Operatorul telecom BT le evaluează în prezent pe cele care nu mai sunt utile și care vor fi scoase din funcțiune. Autoritatea de reglementare, Ofcom, a anunțat marți noi reguli care ar trebui să protejeze „aproximativ 5.000 de cabine telefonice din Marea Britanie”.

Acestea vor fi păstrate dacă locația lor nu este acoperită de cele patru rețele de telefonie mobilă, dacă acolo au fost efectuate peste 52 de apeluri în ultimele 12 luni sau dacă circumstanțe excepționale justifică menținerea acestora. În cazul în care cabina este situată într-un loc în care sunt frecvente accidente sau tentative de suicid, aceasta va fi, de asemenea, întreținută.

„Unele dintre cabinele telefonice pe care intenționăm să le protejăm sunt folosite pentru a efectua un număr relativ mic de apeluri. Dar dacă vreunul dintre aceste apeluri este de la un copil aflat în dificultate, o victimă a unui accident sau cineva care intenționează să se sinucidă, această linie telefonică publică poate servi drept colac de salvare într-un moment în care avem mare nevoie de ea”, a declarat Selina Chadha, directorul Ofcom, scrie AFP.

Biblioteci și bancomate

„Vrem, de asemenea, să ne asigurăm că persoanele fără acoperire mobilă, deseori din zonele rurale, mai pot efectua apeluri. În același timp, intenționăm să dotăm noile cabine telefonice cu WiFi și încărcătoare gratuite”.

Alte cabine vor cunoaște o a doua viață. În ultimii ani, peste 6.000 de cabine telefonice dezafectate au fost transformate în biblioteci, adăpostind defibrilatoare sau chiar bancomate.

author avatar
Tudor Borcea
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger