AcasăȘTIRI EXTERNEÎn Belarus populația a ieșit din nou în stradă. Forțele de securitate...

În Belarus populația a ieșit din nou în stradă. Forțele de securitate au făcut sute de arestări brutale

Belarusian law enforcement officers run along the street during an opposition rally to reject the presidential election results in Minsk, Belarus October 11, 2020. REUTERS/Stringer

Mii de persoane au ieșit din nou în stradă în capitala Belarus, la Minsk pentru a protesta împotriva realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Lupte de stradă la Minsk

Poliţia belarusă a făcut uz duminică de tunuri cu apă, grenade asurzitoare şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

„Tunuri cu apă şi grenade asurzitoare au fost folosite la Minsk”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Olga Cemodanova.

Toate televiziunile din țară au transmis imagini de la protestele care au avut loc duminică. Jurnaliștii prezentp la protest au afirmat că la Minsk a fost cea mai violentă reprimare a unei manifestaţii, de la mijlocul lui august. Forţele de securitate lovesc în demonstranţi şi îi duc cu forţa spre mici autobuze. „Persoane rănite, cu capetele bandajate, pot fi văzute stând pe jos.

Numeroşi protestatari au fost arestaţi duminică. Potrivit organizaţiei pentru apărarea drepturilor omului Viasna, circa 100 de persoane, inclusiv numeroşi jurnalişti, au fost arestaţi în după-amiaza zilei de duminică” relata unul dintre jurnaliști.

Autoritățile belaruse au blocat toate stațiile de metrou pentru a împiedica populația să ajungă în centuunde au loc protestele.

Lukașenko nu vrea să lase puterea din mână, indiferent de sacrificii

Observatorii internaţionali precum și politicienii din opoziție susțin că Aleksandr Lukaşenko a trucat alegerile pentru a se menține la putere.

Investirea lui Aleksandr Lukaşenko a dus la manifestaţii spontane care au adunat mii de persoane, mai ales la Minsk. Aceasta este a 9-a duminică de proteste consecutivă.

Uniunea Europeană nu recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale şi a impus noi sancţiuni împotriva mai multor oficiali belaruşi.Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, conduce de peste un sfert de secol Belarusul, o țară care s-a rupt din fosta URSS.

author avatar
Eli Dan Davidescu
126 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vorba domnului Cescuta zilele trecuta.
    -Draca conte,
    -AM fost un prost mai mare ca Postelnicu care a fost un dobitoc, ?… am avut incredere im Stanculescu si bou ala de✋Magureanu si ce am patit la zid. Trebuia sa reformez securitatea care avea masina cu carne dupa mine, si can ajungeam sa verific magazinili de la alimentari la gostat toate erau pline de carne si legume. Eu ca un prost am crezut in ei. Daca modificam securitatea?, ascultam vocea proletarului?, daca mergeam noaptea deghizat la cozile toverasesti,nu ascultam de rusi si jidani, daca stateam aplecat nu mai cadeam pe spate… nenorocitii de securisti mi-au luat mie capu sa se salveze ei. Trebuia in streang cu ei si ma salvam ca nebuna asta de Lenuta mereu plange alta paguba… si asta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger