AcasăȘTIRI EXTERNE„Împușcă un evreu în cap”. Șoc la o universitate din Canada

„Împușcă un evreu în cap”. Șoc la o universitate din Canada

„Împușcă un evreu în cap”. Șoc la o universitate din Canada

Un graffiti care incită la împușcarea evreilor în cap a fost găsit în apropierea Universității York din Toronto, Canada, a anunțat instituția într-un comunicat.

Graffiti-ul, potrivit unei imagini împărtășite de B’nai Brith Canada, înfățișează un evreu mort, cu perciuni, purtând kippa, încadrat în luneta unei arme. În desen apare și steaua lui David. Alături de caricatură, textul „împușcă un evreu în cap” este scris pe perete.

Universitatea nu poate înlătura mesajul

„Universitatea a aflat de graffiti pline de ură și antisemite care au fost raportate ca fiind găsite în cartierul The Village, a precizat Universitatea York în comunicatul său.

„Mulți studenți locuiesc în această zonă din apropierea campusului Keele. Universitatea York denunță acest act plin de ură și antisemitism și a raportat incidentul poliției din Toronto”.

„Universitatea condamnă acest act antisemit și va continua să sprijine studenții evrei. Sprijinul este disponibil pentru membrii comunității, iar o informare directă este în curs de desfășurare pentru grupurile de studenți evrei”, se arată într-un comunicat, scrie The Jerusalem Post.

Universitatea York a fost prima dată anunțată despre graffiti de către un mic cont de Twitter numit „Documenting Antisemitism””, care spune că documentează acest fenomen din Canada. Universitatea York a precizat că nu putea să înlăture mesajul, deoarece acesta nu se afla pe proprietatea sa.

„B’nai Brith Canada este îngrozită și profund îngrijorată de graffiti antisemite oribile găsite în apropierea Universității York”, a declarat săptămâna trecută ONG-ul evreiesc din Canada. „Evreii din Canada continuă să fie în mod disproporționat victimele crimelor motivate de ură”.

author avatar
Tudor Borcea
462 afisari

3 COMENTARII

  1. Cît va trece pînă cînd, ca de obicei, se va afla că este scris de un evreu. Desigur atunci media va tăcea.

    • Ca in cazul amenintarii cu moartea la adresa Maiei Morgenstern, pusa pe seama AUR de evreii din jurul lui Iohannis.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger