AcasăȘTIRI EXTERNEImperiul Gates se destramă. Cel mai scump divorț din istorie, Bill și...

Imperiul Gates se destramă. Cel mai scump divorț din istorie, Bill și Melinda Gates nu au contract prenupțial!

Imperiul Gates se destramă. Bill și Melinda Gates, cuplul care prin filantrocapitalism încearcă să conducă lumea, vor divorța. Este cea mai scumpă despărțire din istorie, după cum remarcă presa internațională. Averea celor doi ar putea fi dificil de împărțit, mai cu seamă că nu există semnat niciun contract prenupțial. Astfel, la mijloc sunt proprietăți în cinci state din SUA, dar și prin diferite alte regiuni de pe glob, un avion privat, o impresionantă colecție de artă, precum și o adevărată flotă de mașini de lux.

Melinda Gates este cea care a cerut divorțul. A depus actele la un tribunal din Washington, iar avocatul ei nu a dorit sprijin conjugal, așa cum precizează legea din America. Data solicitată pentru judecată, aprilie 2022. Totuși, conform Daily Mail, aceasta nu e altceva decât o strategie gândită de apărătorii Melindei Gates; ar fi greu de crezut că Bill Gates va accepta ca divorțul să fie unul cu înfățișare, dat fiind că include informații despre finanțele cuplului.

Bill Gates, un latifundiar mai mare și decât Gigi Becali!

Perechea Bill și Melinda Gates deține un avion privat și o serie de proprietăți – reședința din Washington și case în California, Florida, Wyoming și Massachusetts. Domeniul din DC este un conac de 66.000 de metri pătrați, care a fost cumpărat cu doar 2 milioane de dolari și reproiectat pe parcursul a șapte ani; investiția totală în reamenajare: 63 de milioane de dolari! Are șapte dormitoare, 18 băi, un art-deco cinema, o sală de mese care poate găzdui 24 de persoane, o piscină interioară în aer liber cu sistem de muzică subacvatică, un pârâu artificial, aprovizionat cu somon și păstrăv. Presa americană mai scrie și despre o plajă privată, cu nisip importat din Grecia!

Pentru distracție, conacul din Washington mai dispune de o sală de sport în care există inclusiv o trambulină, o sală de recepție (capacitate de 150 de persoane), un cocktail-bar, o bibliotecă cu încăperi pivotante secrete.

În portofoliu regăsim și o fermă în Florida, evaluată la 76 de milioane de dolari, dar și o alta mai ieftină în Wyoming (9 milioane). Două case în California, una cu pistă de curse, livadă și cinci hambare (18 milioane de dolari) și alta cu șase dormitoare și patru băi (43 de milioane de dolari) completează averea imobiliară a latifundiarului Bill Gates.

Bill Gates iubește mașinile și deține un Porsche 930 Turbo, un Jaguar XJ6, un Ferrari 348 și un Porsche 959. Cel mai recent, a cumpărat o mașină electrică, Porsche Taycan.

Cum a cucerit-o Bill Gates pe Melinda

Bill și Melinda au format un cuplu oficial vreme de 27 de ani. Însă ei s-au cunoscut în 1987, la Microsoft, compania pe care miliardarul a înființat-o, fiind co-fondator. Melinda s-a angajat la Microsoft în 1987, ca manager de produs. La un eveniment organizat de firmă, Bill a lovit-o din greșeală la cină, spre amuzamentul celor prezenți. Ulterior, după câteva luni, a invitat-o în oraș pe Melinda, iar în scurt timp au format un cuplu.

Cei doi s-au căsătorit în Hawaii în 1994, la șapte ani de la prima lor întâlnire. El avea 38 de ani, ea, 29. Cuplul are trei copii: Jennifer (25 de ani), Rory (21 de ani) și Phoebe (18 ani).

Cu timpul, Bill Gates a povestit cum era la început relația lor: „Ea a avut alți iubiți, eu am avut Microsoft”. „Eram nouă acolo, iar în jurul meu roiau mulți bărbați, așa că…”, a completat Melinda Gates.

Cum vor fi împărțiți banii

Bill și Melinda Gates conduc o organizație caritabilă înființată în 2000. Este, în fapt, un adevărat imperiu în spatele căruia se află interesele familiei. De la începutul ei, ONG a cheltuit peste 70 de miliarde de dolari pentru proiecte filantropice și sociale.

Când au anunțat că vor divorța, cei doi au declarat că vor continua să lucreze împreună la Fundația Bill&Melinda Gates, care își propune să controleze sănătatea globală, să combată schimbările climatice, să schimbe educația americană și să apere drepturile minorităților sexuale.

Nu vorbim despre primul cuplu de miliardari care divorțează, vezi recenta despărțire a lui Jezz Bezos de MacKenzie Scott (un decont de 32 de miliarde de dolari plătit de magnatul Bezos). Dar împărțirea activelor imperiului Gates poate fi mai dificilă deoarece majoritatea banilor lui Bill are legătură cu Fundația Bill&Melinda Gates. De asemenea, co-fondatorul Microsoft deține un holding, Cascade Investments, care are interese în imobiliare, energie și ospitalitate, dar controlează și câteva participații în companii publice, cum ar fi Canadian National Railway și Deere&Co.

În prezent, Bill Gates (65 de ani) este al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la aproape 170 de miliarde de dolari. Însă, conform indicelui Bloomberg, averea lui Gates ar fi chiar mai mare, undeva spre 190 de miliarde de dolari!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
723 afisari

5 COMENTARII

  1. Este o diversiune!
    Mi-e sila de acești nemernici care au contribuit la moartea a milioane de oameni nevinovati

  2. Vrăjeală. Își împart averea, poate Bil Kil simte ceva… ar fi bine pentru omenire sa scăpăm de el.

  3. Sărmanul Bil o sa ajunga un sarantoc mai mare ca nenea Gigi cu saivan si branza bio la palat si care ne vorbeste de smerenie crestina de pe jilț de aur pt ca in America la partaj 90% merge la femeie si copii…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger