AcasăȘTIRI EXTERNEImpact devastator între un autobuz și un camion, în India: 18 oameni...

Impact devastator între un autobuz și un camion, în India: 18 oameni au murit – VIDEO

sursa foto: The India Info/X

Un accident rutier cu urmări cumplite a avut loc miercuri în India, fiind implicate un autobuz și un camion. Din primele informații, 18 oameni au murit. Sunt și mai multe persoane rănite.

Un autobuz de pasageri cu două etaje s-a ciocnit, miercuri, cu un camion cu lapte în nordul Indiei, omorând cel puţin 18 persoane şi rănind multe altele, transmite Associated Press, citată de news.ro.

19 răniți, duși la spital

Coliziunea a avut loc pe o autostradă din statul Uttar Pradesh. Din câte s-a mai anunțat, 19 persoane rănite au fost transportate de urgenţă la un spital. Starea lor este considerată stabilă, a declarat ofiţerul de poliţie Arvind Kumar. Autobuzul călătorea din statul nordic Bihar către capitala Indiei, New Delhi.

Cauza exactă a producerii accidentului nu este deocamdată cunoscută, dar se fac cercetări în acest sens.

Se face anchetă

„Autorităţile sunt în curs de identificare a victimelor, iar o anchetă a fost lansată pentru a determina cauza exactă a accidentului”, a adăugat Kumar.

Din câte a declarat Gaurang Rathi, un oficial guvernamental, potrivit unei investigaţii preliminare, este posibil ca autobuzul să fi depăşit viteza legală atunci când a lovit camionul cu lapte din spate, ceea ce a dus la răsturnarea ambelor vehicule.

În urma coliziunii, o parte a autobuzului a fost smulsă. De altfel, pe rețelele de socializare au apărut imagini de la locul cumplitului accident. Imagini din care se pot observa avariile puternice suferite de autobuzul implicat în coliziunea cu urmări foarte grave.

India are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din lume, cu sute de mii de persoane ucise şi rănite anual, amintește sursa menționată. Multe dintre accidente sunt atribuite conducerii imprudente, drumurilor prost întreţinute, dar şi vehiculelor învechite.

Atenție, vă avertizăm că urmează imagini ce vă pot afecta emoțional: