AcasăȘTIRI EXTERNEImediat după pana Facebook, o nouă amenințare vizează 1,5 miliarde de utilizatori

Imediat după pana Facebook, o nouă amenințare vizează 1,5 miliarde de utilizatori

Imediat după pana Facebook, o nouă amenințare vizează 1,5 miliarde de utilizatori

Potrivit informațiilor relatate de Privacy Affairs, datele a 1,5 miliarde de utilizatori ai rețelei sociale au fost puse în vânzare pe un forum de hacking.

După pana mondială survenită luni, 4 octombrie, la orele serii, Facebook și Mark Zuckerberg se confruntă cu o nouă problemă.

Cea mai mare cantitate de date Facebook

Datele conțin numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, locația, sexul și ID-ul utilizatorilor și pot fi folosite folosite pentru atacuri de tip phishing și preluare a controlului conturilor. Aceasta este potențial „cea mai mare cantitate de date Facebook lansate vreodată până în prezent”, a declarat aceeași sursă.

La sfârșitul lunii septembrie, un utilizator al unui forum de hackeri cunoscut a postat un anunț în care pretindea că deține datele personale ale a peste 1,5 miliarde de utilizatori Facebook.

Datele sunt în prezent disponibile pentru vânzare pe platforma respectivă a forumului, potențialii cumpărători având posibilitatea de a achiziționa toate datele simultan sau în cantități mai mici. Un potențial cumpărător susține că a fost cotat la 5.000 de dolari pentru datele a 1 milion de conturi de utilizator Facebook.

Doar o coincidență?

Unii potențiali cumpărători susțin că au fost înșelați de vânzător și nu au fost furnizate date după efectuarea plății. Cu toate acestea, această scurgere, care ține de o problemă de configurare, nu are nici o legătură cu pana excepțională a Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram, toate deținute de Mark Zuckerberg.

Mai multe site-uri web și conturi Twitter atribuie în mod incorect întreruperea Facebook din 4 octombrie acestei presupuse scurgeri de date. Utilizatorii Facebook sunt sfătuiți în general să își îmbunătățească securitatea și să nu distribuie informații personale pe rețelele sociale

 

author avatar
Tudor Borcea
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger