AcasăȘTIRI EXTERNEÎmbrânceli la înmormântarea jurnalistei Al-Jazeera. Polițiștii israelieni i-au lovit cu bastoanele și...

Îmbrânceli la înmormântarea jurnalistei Al-Jazeera. Polițiștii israelieni i-au lovit cu bastoanele și picioarele pe oamenii care purtau coșciugul – VIDEO

cosciugÎmbrânceli la înmormântarea jurnalistei Al-Jazeera. Polițiștii israelieni i-au lovit cu bastoanele și picioarele pe oamenii care purtau coșciugul - VIDEO

Au fost tulburări în Ierusalim vineri, 13 mai, când mii de oameni au participat la înmormântarea jurnalistei Shireen Abu Akleh, a postului TV Al-Jazeera, care a fost împușcată mortal în Cisiordania.

Cei îndoliați au mărșăluit de la Poarta Jaffa din Ierusalim până la cimitirul Muntele Sion. Ei au fost întâmpinați cu violență la Spitalul Sf. Iosif de către poliția israeliană când au încercat să ducă sicriul jurnalistei.

Palestinieni bătuți în timp ce duceau sicriul jurnalistei Shireen Abu Akleh

Poliţişti israelieni mascaţi i-au lovit pe oamenii care purtau coșciugul lui Shireen Abu Akleh și s-au ciocnit cu zeci de palestinieni care fluturau steaguri şi cântau în curtea spitalului Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est anexat.

Ofițerii de poliție israelieni, în încercarea aparentă de a-i opri să meargă pe jos, în loc să ia sicriul cu mașina, au atacat mulțimea și i-au luat la bătaie cu bastoanele și picioarele pe cei care purtau sicriul, potrivit CNN.

Imaginile difuzate de Al Jazeera au surprins scenele șocante, în care coșciugul lui Shireen Abu Akleh era scăpat din mâinile unora dintre purtători, deoarece erau bătuți cu bastoane.

Funeraliile, păzite de forțele de securitate israeliene

Vineri, după incidentele de la spital, sicriul a fost aşezat într-un autovehicul care s-a îndreptat spre Basilica Bunei Vestiri din Oraşul Vechi de la Ierusalim, unde ceremonia a continuat în linişte.

Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost împușcată în timp ce relata despre un raid israelian în Cisiordania ocupată miercuri.

Autoritățile palestiniene au descris uciderea lui Abu Akleh drept un asasinat de către forțele israeliene. Guvernul israelian a sugerat inițial ca ea să fi fost împușcată de palestinieni, dar oficialii au spus, de asemenea, că nu pot exclude că focul de armă israelian a ucis-o.

author avatar
Andreea Vlad