AcasăȘTIRI EXTERNEImagini terifiante cu cea mai adâncă epavă / Titanicul, lăsat în urmă...

Imagini terifiante cu cea mai adâncă epavă / Titanicul, lăsat în urmă – VIDEO

Imagini terifiante cu cea mai adâncă epavă / Titanicul, lăsat în urmă - VIDEO / Foto: Twitter

Un distrugător al marinei americane scufundat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsit la o adâncime de aproape 7.000 de metri în largul Filipinelor, fiind  epava cea mai adând localizată vreodată, a anunțat o echipă de exploratori americani.

Un submersibil cu echipaj uman a filmat, fotografiat și inspectat corpul avariat al navei USS Samuel B Roberts în timpul unei serii de scufundări care a durat opt zile, a declarat compania de tehnologie subacvatică Caladan Oceanic, cu sediul în Texas, SUA.

O parte a echipajului, mâncată de rechini

„Sammy B” s-a scufundat în timpul unei bătălii în largul insulei Samar, la 25 octombrie 1944, când forțele americane încercau să elibereze Filipinele, pe atunci colonie americană aflată sub ocupație japoneză.

Imaginile publicate arată cele trei tuburi ale unui lansator de torpile și suportul de tunuri al navei. „Aflată la 6.895 de metri, aceasta este acum cea mai adâncă epavă navală localizată și studiată vreodată”, a scris pe Twitter fondatorul Caladan Oceanic, Victor Vescovo, care a pilotat submersibilul, informează Boursorama.

„Această navă mică a înfruntat cele mai bune elemente ale Marinei japoneze, luptând cu ele până la capăt”, a adăugat el. Potrivit documentelor Marinei americane, echipajul de pe „Sammy B” a plutit timp de aproape trei zile în așteptarea salvării, mulți supraviețuitori murind din cauza rănilor și a atacurilor rechinilor. Dintre cei 224 de membri ai echipajului, 89 au murit.

Evenimentul a avut loc în timpul bătăliei de la Leyte, în care au avut loc mai multe zile de lupte intense între forțele japoneze și cele americane.

Sammy B a fost una dintre cele patru nave americane scufundate la 25 octombrie 1944. Echipa lui Vescovo localizase deja nava USS Johnston în 2021, care se află la o adâncime de aproximativ 6.500 de metri și care era cea mai adâncă epavă cunoscută.

Echipa caută, de asemenea, nava USS Gambier Bay la o adâncime de peste 7.000 de metri, dar nu a reușit încă să o localizeze. Spre comparație, epava Titanicului se află la o adâncime de aproape 4.000 de metri.

author avatar
Tudor Borcea
277 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger