AcasăȘTIRI EXTERNEIMAGINI spectaculoase! Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt. Nivelul de alertă vulcanică...

IMAGINI spectaculoase! Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt. Nivelul de alertă vulcanică a fost ridicat la „roșu” – VIDEO

Vulcanul Kilauea din Hawaii a început să erupă joi (5 ianuarie), a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, după ce a detectat o strălucire în vârful vulcanului care produce un smog care este limitat în Parcul Național al Vulcanilor din Hawaii.

Nivelul de alertă vulcanică a fost ridicat la „roșu” după o evaluare a erupției și a pericolelor asociate, se arată în anunț.

Populația, în pericol din cauza smogului vulcanic

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite a precizat că gazul vulcanic, format din dioxid de sulf și alte gaze, ar putea produce o ceață vizibilă de smog vulcanic, cunoscută sub numele de ‘vog’.

Vogul are potențialul de a genera pericole pentru sănătatea locuitorilor și turiștilor, provocând dificultăți de respirație și, de asemenea, deteriorând culturile agricole.

Cunoscut ca fiind vecinul mai tânăr și mai activ al vulcanului Mauna Loa, care a erupt în noiembrie pentru prima dată din 1984, vulcanul Kilauea a intrat în erupție din 2021.

Cu toate acestea, erupția lui Mauna Loa nu a avut niciun impact și rămâne liniștită, a precizat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite.

author avatar
Andreea Vlad
452 afisari

2 COMENTARII

  1. Vaaaiii,iohanus ..cata poluare,fugi repede si opreste emanatia Pune curanul si astupa Nu lasa pamantul sa emane gaze Punete contra ca tu esti Creatorul

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri