AcasăȘTIRI EXTERNEImagini spectaculoase. Vulcanul Kilauea a erupt din nou - VIDEO

Imagini spectaculoase. Vulcanul Kilauea a erupt din nou – VIDEO

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt pentru a treia oară în acest an. Au fost surprinse imagini spectaculoase.

Vulcanul Kilauea a început să erupă duminică după-amiază, curgerile de lavă fiind în prezent limitate la zona craterului, a anunţat duminică Institutul Geologic al SUA (USGS), potrivit Reuters.

Agenţia de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Hawaii a scris pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, că erupţia „nu reprezintă o ameninţare de lavă pentru comunităţi”, deşi particulele vulcanice şi gazele pot crea probleme respiratorii pentru persoanele expuse.

Este unul dintre cei mai activi vulcani din lume

Erupţia a fost precedată de o perioadă de seismicitate puternică şi de „ridicarea rapidă” a vârfului, potrivit USGS. Agenţia a ridicat codul de culoare pentru aviaţie al Kilauea de la portocaliu la roşu, în timp ce evaluează erupţia, iar alerta vulcanică a trecut de la supraveghere la avertizare.

Kilauea este unul dintre cei mai activi vulcani din lume. E situat într-o zonă închisă a Parcului Naţional al Vulcanilor din Hawaii. Vulcanul a mai erupt în lunile ianuarie şi iunie ale acestui an.

În 2019, o serie de cutremure şi o erupţie majoră la Kilauea au dus la distrugerea a sute de case şi afaceri – amintește sursa citată.

 

238 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...