AcasăȘTIRI EXTERNEImagini șocante pe aeroport. Un avion se ciocnește cu o mașină de...

Imagini șocante pe aeroport. Un avion se ciocnește cu o mașină de pompieri, sunt morți și răniți – VIDEO

Imagini șocante pe aeroport. Un avion se ciocnește cu o mașină de pompieri, sunt morți și răniți - VIDEO / Foto: printscreen

Un avion de linie aflat în faza de decolare s-a ciocnit cu un camion de pompieri, vineri, pe Aeroportul Internațional din Lima, în Peru, provocând incendierea aeronavei și evacuarea pasagerilor, precum și moartea a doi pompieri.

Lima Airport Partners (LAP), operatorul aeroportului Jorge Chavez, „regretă profund pierderea vieții a doi membri ai brigăzii de pompieri ai LAP în accidentul care a avut loc între o mașină de pompieri și aeronava care opera zborul LA2213 de la Lima la Juliaca”, în apropiere de granița cu Bolivia, se arată într-un comunicat.

Pompierii i-au tăiat calea pilotului

Pe lângă cei doi pompieri care au murit, un salvator din mașina de pompieri a fost rănit și se află „în stare critică din cauza unui traumatism cranian”, potrivit unui responsabil al securității, Aurelio Orellana.

Operațiunile la principalul terminal aerian al țării au fost suspendate până sâmbătă la ora 13:00 (18:00 GMT), a anunțat Lima Airport Partners. Compania aeriană LATAM, care opera zborul intern, „confirmă că niciun pasager sau membru al echipajului nu și-au pierdut viața”.

Avionul transporta 102 pasageri și șase membri ai echipajului. Ministerul Transporturilor a confirmat, de asemenea, „un accident pe pista aeroportului Jorge Chavez”.

Nu este deocamdată clar ce căuta mașina pompierilor pe pistă în momentul decolării aeronavei. „În urma sesizării decesului a doi pompieri (…) și a unei persoane rănite, Parchetul urmărește stabilirea faptelor înainte de a le imputa eventuala inculpare pentru infracțiunile de omor și vătămare corporală”, se arată în comunicat.

LAP a precizat că echipajele sale „acordă îngrijirile necesare tuturor pasagerilor, care se simt bine”. „De asemenea, facem cercetări pentru a determina cauzele incidentului”, a adăugat acesta, informează Le Journal de Montreal.

Brigada de pompieri din Lima a precizat că alerta a fost dată la ora 15:25 (20:25 GMT) și că au fost trimise patru ambulanțe și unități de salvare. Imaginile surprinse de martorii accidentului și difuzate de posturile de televiziune arată că avionul – un Airbus A320, potrivit site-urilor de urmărire a aeronavelor – la viteză maximă pentru decolare a lovit un camion care circula cu viteză și i-a tăiat calea.

Cu trenul de aterizare avariat, aeronava și-a continuat cursul, lovind pista cu aripa dreaptă și generând jerbe de scântei. Atunci când avionul s-a oprit, a ieșit un fum dens din aeronavă, care a luat foc.

Mai multe zboruri au fost anulate, iar altele au fost deviate pe aeroportul din Pisco, la 250 km sud de capitala peruană. Legăturile internaționale, în special cu America de Nord, sunt, de asemenea, perturbate, deoarece Lima este un centru de legătură în regiune.

author avatar
Tudor Borcea
657 afisari

3 COMENTARII

  1. Jorge Antonio Chávez Dartnell, cunoscut și sub numele de Géo Chávez, a fost un aviator peruan.
    La o vârstă fragedă, a obținut faima pentru isprăvile sale aeronautice. Wikipedia (Engleză)

    maxtor da edictul:
    ” pentru isprăvile sale ” e exprimare de jidan cheaun,
    le plac cuvintele batranesti,imbatranite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger