AcasăȘTIRI EXTERNEImagini șocante cu incidentul în care au fost implicate două mașini ale...

Imagini șocante cu incidentul în care au fost implicate două mașini ale poliției, în New York (VIDEO)

Tensiunile au atins cote alarmante în New York, unde mai mulți oameni au ieșit sâmbătă în stradă pentru a-și manifesta nemulțumirea față de cele întâmplate în cazul morții lui George Floyd.

Mai multe obiecte au zburat în direcția mașinii de poliție (sursa foto: captură video)

O serie de imagini care surprind – din unghiuri diferite – un incident ce a avut loc în Brooklyn s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare. Înregistrările captează momentul în care două mașini ale forțelor de ordine se află în proximitatea manifestanților. Se poate vedea cum către una dintre ele au fost aruncate mai multe obiecte. A doua mașină pare să încerce să plece din zonă, la scurtă vreme după ce a ajuns, moment în care unii oameni încep să o lovească.

Foarte curând după aceea, cealaltă autospecială pare să intervină în încercarea de a-i face pe manifestanți să dea înapoi. Mulți dintre aceștia se aflau în spatele unui gard metalic, către care mașina poate fi văzută accelerând, împingând gardul, cu tot cu oamenii aflați lângă el. Cel puțin un om a căzut. Se aud țipete și sirene ale vehiculelor forțelor de ordine.

Conform CNN, poliția a deschis o anchetă, în urma acestui episod.

Printre primii oficiali care au reacționat public în cazul imaginilor care au făcut înconjurul lumii a fost primarul din New York, Bill de Blasio.

Primarul New York-ului (sursa foto: captură video)

Comentând pe marginea cadrelor video surprinse în stradă, edilul a declarat în fața reprezentanților presei că deși înregistrarea în sine e „supărătoare”, nu poate fi tolerat un atac asupra forțelor de ordine. „E nepotrivit ca protestatarii să înconjoare o mașină de poliție și să amenințe polițiștii. E greșit (…). Înregistrarea video e supărătoare și aș fi dorit ca oamenii legii să nu fi făcut asta, dar totodată am înțeles și faptul că ei n-au pornit situația. Situația a fost iscată de un grup de protestatari venind către autovehiculul poliției, atacându-l. E inacceptabil, ofițerii au trebuit să iasă din acea situație”, a afirmat oficialul.

Protestele din SUA au început în urmă cu câteva zile deja, după ce un bărbat de culoare a murit după ce a fost imobilizat la pământ, o înregistrare șocantă arătând cu un ofițer îi pune la un moment dat genunchiul pe gât. Bărbatul, desăre care ulterior s-a aflat că se numea George Floyd, poate fi auzit spunând că nu poate să respire.


[youtube]jMaO7oEf7Jk[/youtube]
[youtube]vBz2tE7d-iQ[/youtube]
[youtube]gmX2McTIT5M[/youtube]
[youtube]EUhatOhtnPI[/youtube]
[youtube]BFKxc4iV7hA[/youtube]

224 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri