AcasăȘTIRI EXTERNEImagini înfiorătoare! Doi copii s-au aruncat de la etaj ca să scape...

Imagini înfiorătoare! Doi copii s-au aruncat de la etaj ca să scape de flăcări

Doi copii, cu vârsta de trei și zece ani, au sărit de pe fereastră în brațele privitorilor, după ce un incendiu a cuprins apartamentul lor. Incidentul s-a petrecut în orașul Grenoble din sud-estul Franței.

Imaginile arată cum cei doi minori se aruncă de la etajul 3, în brațele cetățenilor veniți să-i ajute. Fumul se extindea foarte repede, iar mulțimea era îngrozită. Echipajele de salvare au ajuns de abia după salvarea acestora.

Videoclipul arată cum fratele mai mic a fost aruncat de la cel puțin trei etaje în timp ce fumul negru ieșea de la fereastră și flăcările înghițeau balconul alăturat. În timp ce oamenii strânși la fața locului urlau, fratele mai mare s-a ținut atârnat de fereastră și s-a lăsat să cadă în brațele celor de dedesubt.

Cei adunați în fața blocului, zece metri mai jos, reușesc să-l prindă în brațe pe băiețelul de trei ani. După câteva secunde, sare în gol și băiatul mai mare. Salvatorii de ocazie îl prind și pe el.

Athoumani Walid, un student în vârstă de 25 de ani, care și-a rupt încheietura mâinii pentru a  ajuta la prinderea copiilor, a spus că a auzit țipete și a ieșit să cerceteze. Văzând focul din apartamentul său din apropiere, s-a grăbit să ajute, împreună cu alte patru sau cinci persoane .

„Nu știam ce să facem”, a spus Walid miercuri. „Am vrut să rupem ușa, dar nu a fost posibil.” Au ieșit afară și le-au spus celor doi să le sară în brațe. Deși inițial se temea pentru băieți, „când au sărit, frica a dispărut”, a spus Walid. „Ceea ce conta era să-i prindem” a adăugat acesta.

Copiii au fost tratați pentru inhalare de fum și alte 17 persoane au fost transportate la spital din aceeași cauză. Doi bărbați și-au fracturat mâinile în încercarea de a-i prinde pe aceștia.

Femeia care a filmat scena a declarat că: „Într-adevăr, o scenă eroică. Niciodată nu am mai văzut atâta solidaritate, întrajutorare și curaj. Nu voi uita niciodată.”

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger