AcasăȘTIRI EXTERNEImagini incredibile! Un robot umanoid uimește cu expresiile sale faciale. Ce a...

Imagini incredibile! Un robot umanoid uimește cu expresiile sale faciale. Ce a ajuns să poată face! – VIDEO

Imagini incredibile! Un robot umanoid uimește cu expresiile sale faciale. Ce a ajuns să poată face! - VIDEO (sursa foto: captură video: twitter.com/aidotnl)

Deși pare om, la cât a ajuns să fie de expresiv, e totuși un robot. Un robot umanoid care a primit un upgrade, de a ajuns să se poată și încrunta!

Că tehnologia a ajuns la performanțe cu adevărat uluitoare, în ultimii ani, în multe domenii, nu mai e un secret pentru nimeni. Rămâne, totuși, impresionant de văzut cât de avansat a ajuns să fie, la nivel de expresii faciale, un robot umanoid „botezat” Ameca.

Acesta poate fi văzut făcând cu ochiul, strângându-și buzele și chiar încruntându-se în fața unei oglinzi. Totul, după ce a primit un upgrade la capacitățile sale de expresie facială, potrivit Daily Mail.

Androidului i s-au oferit 12 dispozitive de acționare a feței noi – practic o componentă a unei mașini care controlează mișcările, titrează publicația menționată. Iar rezultatele acestui upgrade, respectiv a trecerii la o versiune nouă, îmbunătățită, au putut fi zărite într-un clip video ce se dovedește a fi impresionant.

Ce alte imagini apăruseră până acum cu Ameca

E vorba despre un produs al Engineered Arts din Marea Britanie, considerat – nu degeaba, ar putea spune mulți, mai ales după ce văd aceste secvențe video – drept „cel mai avansat” robot umanoid „din lume”.

Anterior, imagini ajunse pe o rețea de socializare îl înfățișau pe robotul Ameca urmărind cu privirea, cu multă atenție, mâna unei persoane aflate în fața sa. La un moment dat, când aceasta i-a atins cu degetul vârful nasul, robotul umanoid i-a luat mâna. Semn că nu-i „place” să fie atins pe nas.

author avatar
Andrei Coman
997 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger