AcasăȘTIRI EXTERNEImagini în premieră! Armata americană, dotări de Star Wars - VIDEO

Imagini în premieră! Armata americană, dotări de Star Wars – VIDEO

Arată ca o scenă dintr-un film science fiction. Ieșiți din avioanele Forțelor Aeriene ale Statelor Unite, câinii robot cu patru picioare au luat-o la fugă pe un aerodrom din deșertul Mojave, oferind o posibilă previzualizare a războaielor din viitor. Însă exercițiul desfășurat săptămâna trecută, unul dintre cele mai mari experimente de ultimă generație ale armatei americane, nu a fost un set dintr-un film, potrivit CNN.

Sărind pe o pistă ostilă de la bordul unui Air Force C-130, câinii robot au fost trimiși în afara aeronavei pentru a cerceta posibilile amenințări înainte ca oamenii din interior să le fie expuși, potrivit unui comunicat de presă al Forțelor Aeriene.
Patrupedele electronice sunt doar o verigă a ceea ce armata SUA numește Advanced Battle Management System (ABMS). Sistemul folosește inteligența artificială și analiza rapidă a datelor pentru a detecta și contracara amenințările asupra activelor militare ale SUA și posibilele atacuri cu rachete sau alte mijloace.

Armata americană, dotatări de Star Wars

Războiul de ultimă generație

Will Roper, secretar adjunct al Forțelor Aeriene pentru achiziții, tehnologie și logistică, a declarat că, pe un viitor câmp de luptă, soldații se vor confrunta cu „o serie haotică de informații” de evaluat și vor trebui să se bazeze pe sinteza datelor făcută în nanosecunde pentru o luptă eficace.
„Evaluarea datelor ca o resursă esențială de luptă în contextul unui război, una nu mai puțin vitală decât combustibilul pentru avioane sau sateliții, este cheia războiului de ultimă generație”, a spus Roper despre exercițiul ABMS, într-un comunicat de presă al Forțelor Aeriene.

Armata americană, dotatări de Star Wars

Ultimul exercițiu ABMS, din 31 august până pe 3 septembrie, a implicat fiecare ramură a armatei SUA, inclusiv Garda de Coastă, plus zeci de echipe din industrie și a folosit 30 de locații din toată țara.
Baza Forțelor Aeriene Nellis din Nevada a fost una dintre acestea, la care s-au alăturat câinii robot.
„Câinii ne oferă imagini ale zonei, ținându-i în același timp pe soldați mai aproape de aeronavă”, a spus comandantul Lee Boston într-un comunicat al Forței Aeriene.

Câinii sunt numiți Vision 60 UGV sau „vehicule terestre autonome”. Producătorul, compania Ghost Robotics din Philadelphia, susține că aceștia au capacitatea de a opera pe orice teren sau mediu și de asemenea pot fi adaptați să transporte o gamă largă de senzori și de aparate.

În armata SUA a viitorului, acesția pot fi o componentă vitală a Forțelor Aeriene numită „asasinare în lanț”.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
1.014 afisari

2 COMENTARII

  1. Și asta-i nimic!!..nu vă puneți cu uncle Sam….ce credeți că războiului stelelor a fost gândit doar in laborator ??..sau pe platourile de filmare??.., întrebați-l pe George Lucas…de unde s-au inspirat….

  2. Proiectare de roboți ca sa ucidă oameni numai minți bolnave și fara Dumnezeu puteau face. Nu exista etica ,și logica in ce au facut ăștia! Era o carte de Isac Asimov in care scria ca robotii au 3 directive,sa nu ucida oameni,sa nu faca rău oamenilor,bla bla bla. Iată realitatea e inversa! Roboti creați pt. a ucide oameni! Ce facem daca scapa de sub control uman? A I(nteligence) a demonstrat ca inventase limbaj,comunicind doi roboti intre ei fara acordul uman,și intr-o limba inventată de ei. Ce faceti daca AI considera ca sint infrinați in actiuni de oameni (balast!?) și decid sa ia ei conducerea in propriile creiere-cipuri? Daca se razvratesc? AI? Sau alte state/inteligente superioare îi pot hacui,lua sub control și-i pot face sa lupte impotriva celor ce i-au creeat?? Veți decalota dicku !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger