AcasăȘTIRI EXTERNEImagini excepționale: Turnul Eiffel, lovit de fulger! - FOTO

Imagini excepționale: Turnul Eiffel, lovit de fulger! – FOTO

turnul eiffelImagini excepționale: Turnul Eiffel, lovit de un fulger - FOTO

Turnul Eiffel a fost lovit de un fulger sâmbătă după amiază. Momentul a fost imortalizat de un fotograf de la fereastra apartamentului său.

Fotograful Kulik Bertrand, care se descrie ca fiind „un vânător de fulgere”, a profitat de codul portocaliu de furtuni emis de serviciul de meteorologie din Franța pentru aproximativ treizeci de departamente franceze, inclusiv Ile de France și Paris, sâmbătă după amiază.

Turnul Eiffel, lovit de fulger de mai multe ori

Fotografia a fost postată sâmbătă pe Twitter și s-a viralizat repede. Celebrul Turn Eiffel a fost lovit de mai mult de 4 ori, a precizat fotograful francez, potrivit see.news.

Turnul Eiffel, un paratrăsnet gigant

Deși un astfel de eveniment este excepțional, nu este și rar. Fulgerele au lovit, de fapt, de nenumărate ori Turnul Eiffel. Dar, de fiecare dată, paratrăsnetele amplasate peste tot în partea din vârf captează sarcina electrica, ceea ce face ca obiectele și persoanele aflate în interiorul clădirii să fie pe deplin protejate.

Fulgerul nu afectează turnul și nu prezintă niciun pericol pentru public, potrivit site-ului oficial al Turnului Eiffel, care precizează că au existat în medie cinci impacturi pe an din 1889.

author avatar
Andreea Vlad
1.855 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger