AcasăȘTIRI EXTERNEImagini dramatice cu dezastrul produs de ape. Trei morți și mii de...

Imagini dramatice cu dezastrul produs de ape. Trei morți și mii de oameni evacuați în urma inundațiilor din nordul Italiei – VIDEO

sursa foto: captură video Twitter/Disaster News

Imagini dramatice cu dezastrul provocat de inundații, în Italia. Mii de oameni au fost evacuați din calea apelor, însă din păcate sunt și victime.

Cel puțin trei persoane au murit, au anunțat autoritățile, miercuri, potrivit Reuters. Și mii de oameni au fost evacuați din locuințe în urma inundațiilor devastatoare care au lovit regiunea italiană Emilia-Romagna, din nordul țării. Autoritățile avertizează că situația s-ar putea înrăutăți.


Râuri ieșite din matcă, oameni salvați de pe acoperișuri

„Precipitaţiile nu s-au încheiat, vor continua timp de mai multe ore’”, a declarat adjunctul Agenţiei pentru Protecţie Civilă, Titti Postiglione, canalului de ştiri SkyTG24. „Ne confruntăm cu o situaţie foarte, foarte complicată”, a adăugat acesta.

Oficialii din Emilia-Romagna au declarat că trei cadavre au fost găsite în orașele Forli, Cesena și Cesenatico, în timp ce trei persoane erau date dispărute, notează sursa citată.

Mai multe râuri au ieşit din matcă în această regiune, forţând locuitorii unor oraşe precum Cesena să se urce pe acoperişul clădirilor, de unde pompierii i-au salvat cu ajutorul elicopterelor sau al bărcilor pneumatice.

sursa foto: captură video Twitter/Sky News

„Ravenna este de nerecunoscut”

Orașul Ravena a fost, de asemenea, grav afectat. „A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna”, a declarat pentru postul public de radio RAI primarul din Ravenna, Michele de Pascale, care a mai anunțat că 5.000 de persoane au fost evacuate doar din oraşul său în timpul nopţii.

„Ravenna este de nerecunoscut după pagubele suferite”, a mai spus edilul.

Ploile torenţiale au urmat lunilor de secetă care au uscat pământul, reducându-i capacitatea de a absorbi apa şi agravând impactul inundaţiilor, au explicat meteorologii.

Imagini realizate de la înălțime indică proporțiile dezastrului provocat de ape. Înregistrări video au fost postate pe rețelele de socializare, dar și pe Youtube. Se văd străzi inundate și mașini luate de ape.

author avatar
Andrei Coman