AcasăȘTIRI EXTERNEImagini apocaliptice în Virginia, SUA! O furtună violentă a măturat totul în...

Imagini apocaliptice în Virginia, SUA! O furtună violentă a măturat totul în cale. Zeci de persoane dispărute – VIDEO

furtunaImagini apocaliptice în Virginia, SUA! O furtună violentă a măturat totul în cale. Zeci de persoane dispărute - VIDEO / foto: Twitter @VSPPIO

Aproximativ 40 de persoane sunt date dispărute în comitatul Buchanan, Virginia, miercuri, 13 iulie, după ce o furtună puternică a lovit statul, aducând ploi abundente și inundații, au declarat oficialii.

Nu există decese confirmate, transmit autoritățile, potrivit ABC News.

Peste 40 de persoane dispărute

Oficiul Șerifului Comitatului Buchanan a declarat într-o postare pe Facebook că circa 44 de persoane sunt „nedescoprite”, dar a subliniat că „acest lucru nu înseamnă că persoana este dispărută, înseamnă că încercăm să ajungem și să o localizăm și să verificăm bunăstarea acesteia”. Numărul reflectă câte persoane au fost raportate forțelor de ordine de către membrii familiei care nu pot lua legătura cu ei.

Eforturile de căutare și salvare sunt în desfășurare, au spus oficialii.

A fost decretată stare de urgență

Comitatul Buchanan se află la granițele dintre Virginia, Virginia de Vest și Kentucky.

O ploaie torențială a lovit zona marți noapte spre miercuri,furtuna măturând tot în cale. Pagubele se răspândesc pe aproximativ 16 km, au spus oficialii, adăugând că cel mai grav impact a fost în aval de locul unde mai multe pârâuri se unesc.

Guvernatorul Virginiei, Glenn Youngkin, a declarat stare de urgență.

author avatar
Andreea Vlad